fbpx

Nagradna igra – Ulaznice za Porin

Nagrađujemo…

PorinScena.hr u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Osijeku nagrađuje najsretnije čitatelje s 2×2 ulaznice za operu HNK u Osijeku ‘Porin‘ Vatroslava Lisinskog koja je na programu u HNK Osijek u srijedu, 25. siječnja s početkom u 18.00 sati.
Potrebno je lajkati službenu Facebook stranicu Scena.hr, lajkati objavu i podijeliti je na svom zidu. Na mail info@scena.hr poslati u naslovu ključnu riječ ‘Porin‘ i ime i prezime.
Sretni dobitnici bit će obaviješteni putem maila, sutra 24. siječnja do 20,00 sati, objavom na portalu Scena.hr i na službenoj Facebook stranici. Ulaznice se podižu na blagajni HNK u Osijeku uz predočenje osobnog dokumenta na dan predstave.

Porin – Vatroslava Lisinskog
Libreto opere Porin nadahnut je događajem iz rane povijesti Hrvata u Dalmaciji koju je zabilježio Konstantin porfi-rogenet (de administrando imperio) u 10. stoljeću, kad su se Hrvati pod vodstvom kneza Porina (Domagoj Dorotić, Ladislav Vrgoč) pobunili protiv okrutne franačke uprave i njihova vođe Kocelina (Slobodan Cvetičanin, Dalibor Hanzalek), oslobodili se i pokrstili.
Dimitrije Demeter, autor libreta, modificirao je povijesne podatke, ali i povijesnoj potki pridodao ljubavnu priču: u Porina su, naime, zaljubljene Hrvatica Zorka (Jasna Komendanović, Ivana Medić, Marijana Prohaska) inače kćerka Ljudevita posavskog i kocelinova sestra Irmengarda (Tamara Franetović Felbinger, Sanja Toth).
Takav ljubavni trokut daje i libretistu i skladatelju dobru podlogu za dramaturški zaplet i individualno portretiranje likova kroz epsku epopeju opere u pet činova, kroz koje pratimo hrvatsku borbu za opstojnost i pravicu, ali i priču o nemogućoj ljubavi između borca za slobodu i sestre zavojevača, te ljubav kojoj je suđeno ostvariti usprkos svim zlima i prokletstvima. Riječ je o dojmljivo skladanoj operi koja svojom puninom ukazuje na veliku darovitost, urođeni osjećaj za melodioznost prvog hrvatskog skladatelja opere u svoj njezinoj monumentalnosti.

Foto: Press

Objava nagrada 24. siječnja 2017.:
Nagrade 2×2 ulaznice osvojili su Gabrijela Vrbanić i Nataša Belaj za operu HNK u Osijeku ‘Porin‘ Vatroslava Lisinskog koja je na programu u HNK Osijek u srijedu, 25. siječnja s početkom u 18.00 sati. Ulaznice se podižu na blagajni HNK u Osijeku na dan predstave uz predočenje osobne iskaznice.
Čestitamo sretnim dobitnicima, čitajte nas i dalje te pratite objave, idući tjedan ponovno Nagrađujemo čitatelje.

Scena.hr