fbpx

Neda Ukraden: Koncert će biti kruna mojih pedeset godina karijere

U Lisinskom…

SVE JE POČELO 1967. GODINE: Za Zagreb sam posebno vezana. To je grad u kojem sam snimila svoje najveće hitove, ostvarila suradnju s najvećim autorima, ali i postigla najveće tiraže u diskografiji. Jedva čekam susret sa zagrebačkom publikom, naglasila je pjevačica

Neda Ukraden– Zlatni jubilej oduvijek je događaj vrijedan poštovanja, a kad o njemu govorimo na glazbenoj sceni, riječ je o iznimnom ostvarenju kojeg se jedino, može i treba, duboko uvažavati. Upravo to impresivno ostvarenje, proslavit će glazbena diva i omiljena pjevačica cijele regije, Neda Ukraden, velikim koncertom u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 19. ožujka 2018. godine – poručuju iz Hit Recordsa. Dodaju da će proslava pedeset godina biti nešto o čemu će se još dugo pričati.
– Očekuje vas rijetko viđen glazbeno scenski spektakl u koji je uključen velik broj Nedinih suradnika i prijatelja, uz brojne plesačice, izmjenu kostima i vrhunsku produkciju – kažu organizatori koncerta. Neda se raduje koncertu i kaže kako je za Zagreb posebno vezana.
Neda Ukraden– Koncert koji će biti kruna mojih pedeset godina karijere, svakako je nastup u dvorani Vatroslav Lisinski. Za Zagreb sam posebno vezana, jer je to grad u kojem sam snimila svoje najveće hitove, ostvarila suradnju s najvećim autorima ovih prostora, ali i postigla najveće tiraže u diskografiji. Cijela ekipa vrijedno se sprema za koncert, a ja jedva čekam susret sa zagrebačkom publikom! – ispričala je Neda. A za pjevačicu sve je počelo davne 1967. godine, kad je snimila prvu pjesmu za Radio Sarajevo, a ostalo je zlatnim slovima upisano u regionalnu glazbenu povijest. Tijekom iznimno bogate karijere, osvojila je nebrojene nagrade za glazbenicu, hit ili album godine, a bila je i pobjednica brojnih festivala. Njezin evergreen ‘Zora je’, preveden je na trinaest svjetskih jezika. Danas, pedeset godina kasnije, Neda Ukraden svojih će, kako sama kaže, prvih pola stoljeća glazbenog djelovanja obilježiti spektaklom, kakav njena publika svih generacija i zaslužuje. Izniman događaj, koncert zamišljen kao glazbeni putopis kroz vrijeme, održat će se 19. ožujka 2018. u zagrebačkom hramu glazbe, koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Foto: Press – Andreja Damnjanović