fbpx

Svečano otvoren 11. Novaljski trijatar!

Novalja…

U centru Novalje, na Trgu A. Stepinca, po jedanaesti put je svečano otvoren Novaljski trijatar

Novaljski trijatar, Ana RucnerSvečanim otvorenjem u ponedjeljak, 11. srpnja 2016. godine, na Trgu Alojzija Stepinca po jedanaesti put je otvoren Novaljski trijatar. Otvorenje je uveličala nastupom violončelistica Ana Rucner. Ovaj kazališni festival, pod umjetničkim vodstvom Gorana Grgića, ugostio je kroz svoje dugogodišnje postojanje gotovo stotinu predstava, a na zadovoljstvo stanovnika i njihovih ljetnih posjetitelja. Ove godine je i po deseti put dodijeljena je nagrada Kate Novaljski trijatarNovaljka, za glumicu ili glumca koji je ostao u najljepšem sjećanju s prošlogodišnjeg festivala. Žiri sastavljen od najvjernijih gledatelja, odlučio je da ovaj put nagrade glumicu Sanju Drakulić, za ulogu u predstavi ‘Sve u tri’. Kao kruna prve večeri, glumac Željko Vukmirica sa svojim glazbenim suradnikom Valentom Samardžijom, odigrao je svoju novu autorsku predstavu ‘Gusle moje električne’.
– Treba nam jedna lijepa dvorana kako bi Novaljski trijatarmogli imati predstave i zimi i ljeti, bez obzira na vremenske prilike. Projekt izgradnje kulturnog centra je gotov. Čekamo da se pokrenu EU fondovi, a taj projekt je vrijedan između 10 i 12 milijuna kuna. Novalja nije samo Zrće, a izgradnjom kulturnog centra mještanima otoka Paga te turistima mogao bi se ponuditi kvalitetan kazališni i umjetnički program cijele godine – rekao je nedavno u razgovoru za portal Scena.hr gradonačelnik Novalje Ante Dabo.
U programu ovogodišnjeg Trijatra očekuje nas niz kvalitetnih predstava, a već u nedjelju 17. srpnja u ljetnom kinu Hollywood, imat ćemo priliku odgledati predstavu Kreket, koja je nastala u koprodukciji teatra Exit i scene Gorica. Kulturno ljeto u Novalji još jednom će obilježiti niz vrhunskih kazališnih predstava koje će se održati u sklopu 11. Novaljskog trijatra.

Foto: Press