fbpx

Tajna kuće na broju 10 na malim ekranima

Zagreb….

Nova krimi serija Tajna kuće na broju 10 od 14. rujna na HRT-u

Tajna kuće na broju 10Hrvatska radiotelevizija od petka, 14. rujna 2018. godine na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 22.20 sati započinje s prikazivanjem uzbudljive kriminalističke serije Tajna kuće na broju 10 (Rillingron place) od tri epizode.
Holivudske zvijezde Tim Roth i Samantha Morton predvode sjajnu glumačku ekipu u ovoj snažnoj kriminalističkoj drami o zloglasnom serijskom ubojici Johnu Reginaldu Christieju i o nevinom čovjeku koji je obješen zbog zločina koji nije počinio.
Godine 1950. Timothy Evans obješen je zbog ubojstva svoje kćerkice Geraldine. Mnogi su bili uvjereni da je ubio i svoju suprugu Beryl. No Evans je do zadnjega trenutka tvrdio da je nevin. Godinama poslije, jezivo otkriće pokazalo je da je pravi ubojica ustvari njegov susjed, glavni svjedok optužbe, Reg Christie.
Tajna kuće na broju 10Radnja ove napete serije počinje 1938. godine, kad se Christie i njegova supruga Ethel doseljavaju u Ulicu Rillington u London. Serija prati događaje koji su doveli do ubojstava Beryl i Geraldine, kao i posljedice Timothyjeva uhićenja i pogubljenja.
Priča je ispričana onako kako je vide Ethel, Timothy i, naposljetku, sam Christie. Doznajemo kakve je sve mračne tajne ovaj nemilosrdan i okrutan ubojica skrivao pod krinkom uglednog čovjeka.
Ovaj napet uvid u poznati slučaj otkriva nam kako je Christie zavarao i izigrao sve oko sebe – svoju suprugu, susjede te na kraju i britanski pravni sustav, što je imalo tragične posljedice.
Serija Tajna kuće na broju 10 je 2017. bila nominirana za Satellite Awards kao najbolja mini-serija; osvojila je nagradu BAFTA u kategoriji najbolje fotografije i rasvjete i bila nominirana u još dvije kategorije za istu nagradu
Uloge: Tim Roth (Reg Christie), Samantha Morton (Ethel Christie), Nico Mirallegro (Timothy Evans), Jodie Comer (Beryl Evans). Urednica serije je Ranka Horvat.

Foto: Press