fbpx

Tomislav Bralić i klapa Intrade dolaze na Splitski festival

Tomislav Bralić i klapa Intrade u spotu za pjesmu Kada jednom odem otkrili još jedan biser Dalmacije

Velolučanin, dugogodišnji suradnik i prijatelj klape Vinko Barčot, koji potpisuje poznate “Zalutali pogled”, “Ne mogu te prestat jubit”, “Kad mi dođeš ti”, “Ne diraj moju ljubav”, “Zemlja dide mog” itd., zaslužan je za glazbu i tekst nove pjesme “Kada jednom odem” koju izvode Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Tomislav Bralić

Aranžman je napravio Leo Škaro, a za spot se je pobrinuo redatelj Igor Goić. S pjesmom će se klapa predstaviti na ovogodišnjem Splitskom festivalu, gdje sudjeluju već dugi niz godina. Grand prix su osvojili 2012. s pjesmom “Zašto uvik pivan”, a prošle im je godine pripala treća nagrade publike za “Ostajem tu”.

Tomislav Bralić

Tomislav Bralić i klapa Intrade novim ovim spotom nastavljaju promociju svojega kraja. Do sada su obišli mnoge lokacije kako bi ih ovjekovječili spotovima i na taj način prezentirali glazbenu i vizualnu baštinu Dalmacije. Tako je ovaj put odabir pao na Novigrad blizu Zadra, koji je poznat po gradini iz liburnskog doba, a na mjestu koje je u rimsko doba bila podignuta utvrda.

Tomislav Bralić sretan je što je na red došla upravo ova lokacija:

– Nastavljamo jedan niz snimanja pisama po zadarskom kraju. Još nismo snimili spot u Novigradu, obećali smo ljudima da ćemo doći tu. Tu ima puno dobrih i vridnih ljudi i zato smo došli u ovo lipo misto. Snimili smo spot za pismu našeg prijatelja Vinka Barčota, koju ćemo otpivati ovog lita na Splitskom festivalu. Klapa je sa mnom, ja se nadam da će se odmah ljudima sviditi, da će je odma pivati čim je čuju.

Svoj osvrt na spot dao nam je i redatelj Igor Goić:

Kako spotove tretiramo kao kratke filmove, tako uvik tražimo neku rič ili rečenicu koja će nam poslužiti kao iskra ideje za scenarij. U ovoj pjesmi je to jako lipo napisani refren “kada jednom odem, ti se siti kako volio sam te”. To su riječi koje su potaknule ovu kratku priču o životu i prioritetima … U startu smo znali da ćemo priču morati oslikati i lipom prirodom pa smo se odmah bacili na potragu. Iako je lipota samog Novigrada već naširoko poznata, priroda, plaže i morske litice su još relativno nepoznate, a svakako zaslužuju puno više pažnje – s naglaskom na očuvanje! Upravo iz potrebe za očuvanjem, još jedna lokacija će ovom prilikom ostat’ u sjeni.

Veliku zahvalu za pomoć pri produkciji dugujemo Novljanki (Novigrađanki) Dajani Pavasović koja je nesebično odvojila vremena i spojila nas s još dvoje Novljana. Dora Baraba odglumila je ženski lik, a Karlo Maroja uletio nam je s prelipom barkom. Moramo naglasiti kako su ovo troje Novljana zasukali rukave čim su čuli da se radi o promociji ljepote njihovog mista! Za mušku ulogu nije bilo lako pronaći glumca jer je van glume, zahtjevna i fizički. Ove godine je vrijeme jako specifično – jako sunce i hladno more, pogotovo u morskoj špilji koja je većim dijelom dana u sjeni.

Mate Ivić nam je dugogodišnji prijatelj, avanturist, jako dobar penjač, jedriličar i kazališni glumac – a to su sve kvalitete koje su nam bile potrebne za ovu ulogu! 2 + 2 = 4 =) Izvođački dio je u potpunosti snimljen u samom Novigradu, kroz kalete, rivu i u crkvici sv. Nikole kod lučkog svitla na samom kraju stare jezgre Novigrada – za koju se zahvaljujemo pateru Josipu, koji službuje u Novigradskoj crkvi.

Novljani su dodali da se plaža na kojoj se snimao spot zove Nazret i da se špilja otvara 16. 8. na blagdan sv. Roka. S punte sv. Nikole pogled seže na porat i predstavlja ulaz u novigradsku luku. Uz Svetu Katarinu i Gospu od sedan žalosti, Novljanima je važan Sveti Nikola jer je zaštitnik Novigrada te poznati zaštitnik mornara, ribara i putnika.

Osim nastupa u Splitu, pred Intradama su koncerti u Makarskoj i Solinu. U Ljetnom kinu u Makarskoj nastupit će 20. 6., a u Solin na Gradinu stižu 23. 7. Oba su koncerta dio programa “Jer svirati se mora” pa publika može doći bezbrižna jer organizatori poštuju stroge epidemiološke mjere.

Foto: Press
Video: