fbpx

Vesela udovica na gostovanju

Vesela udovica u Puli

Opereta Vesela udovica Franza Lehara iz produkcije Opere b.b. Zagreb

U srijedu, 2. svibnja 2018. godine s početkom u 20.00 sati, na programu INK GK Pula je gostovanje predstave operete Vesela udovica Franza Lehara iz produkcije Opere b.b. Zagreb.

Vesela udovica

Redatelji predstave su Branka Cvitković i Dinko Bogdanić, a dirigent je Darijan Ivezić. Uloge; Barun Zeta: Nenad Tudaković, Valencienne: Blanka Tkalčić, Grof Danilo: Ronald Braus, Hanna Glawari: Lidija Horvat Dunjko, Camille de Rossillion: Martin Gelić, Cascada: Dominik Došen, St. Brioche: Martin Gelić, Njeguš: Dejan Jakovljević, Kromow: Davor Ljubić, Praskowia: Nada Abrus, Olga: Vita Vukov, Sylviane: Josipa Bilić i Lolo i Dodo igraju baletne prvakinje Mirna Sporiš i Ervina Sulejmanova.
Vesela udovicaVesela udovica – Salon u Crnogorskoj ambasadi u Parizu; slavi se rođendan kneza. Ali, veleposlanik barun Zeta zabrinuto iščekuje dolazak mlade udovice, zemljakinje Hanne Glawari, koja je naslijedila golemo bogatstvo. Ako se uda izvan zemlje, na primjer u Parizu, to bogatstvo će biti izgubljeno za njihovu siromašnu zemlju. Barun je smislio da tajnika svoje ambasade, grofa Danila, oženi Hannom i tako domovini sačuva njen imetak.
Danila, međutim, još nema – on je u “Maximu”, kod privlačnih pariških grizeta. Pojavljuje se Hanna i svojom ljepotom, a pogotovo imetkom, privlači udvarače, no ona je oprezna, ne želi da je neko uzme zbog njenog novca. Napokon osvane i Danilo, umoran od provoda u “Maximu”.

Vesela udovica

Danilo je nekoć, u domovini, htio oženiti tada još siromašnu Hannu, ali to je spriječila njegova obitelj. Iako joj je još uvijek sklon, on to krije kako Hanna ne bi povjerovala da ga sada privlači njezin novac, pa odbija barunov zahtjev za vjenčanje s Hannom.
U međuvremenu se mlada veleposlanikova žena Valencienne nađe u škripcu: zagubila je lepezu, na kojoj je njen udvarač de Rosillon ispisao ljubavnu izjavu. Slučajem lepeza dospije u barunove ruke, no on još ne zna da pripada njegovoj ženi.
Danilo za vrijeme plesa udaljava Hannine udvarače. Kako je ona njega izabrala za valcer, on objavi prepuštanje tog plesa drugome, za deset tisuća franaka. Svi se povlače, pa Danilo privoli uvrijeđenu Hannu da zapleše s njim.

2. svibnja 2018. godine – Opereta Vesela udovica Franza Lehara iz produkcije Opere b.b. Zagreb
Ulaznica: 1 kuna

Foto: Press