fbpx

Održan čvenk: Sa susjedima kod sata!

Zagreb…

Program Karlovačke županije – ‘Sa susjedima kod sata’

Sa susjedima kod sataJučer su posjetitelji zagrebačkog Trga bana Josipa Jelačića imali priliku upoznati bogatu i raznovrsnu ponudu Karlovačke županije kroz program ‘Sa susjedima kod sata‘. Stanovnicima Metropole i njihovim gostima ona se po prvi puta predstavlila kroz obiteljsko poljoprivredna gospodarstva, obrte, tvrtke, kulturne ustanove, udruge, turističke subjekte te povijesna i kulturno umjetnička društva. Susjedi su čvenk simbolično nazvali ‘Sa susjedima kod sata’.
Događanje je svečano otvorio gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić u 11,00 sati zajedno s Dinom Begić, direktoricom Turističke zajednice Karlovačke županije.
Zagrepčani svih uzrasta mogli su sudjelovati u nizu iznimno zanimljivih i besplatnih radionica kao što su radionice izrade štrudli, jalbe (ženskog pokrivala za glavu kojeg su nosile udane žene u selima uz Kupu) te tradicionalnih vrhovačkih ružica (cvijeća od papira koje su nosile mladenke na dan vjenčanja), dok su se najmlađi zabavljali na dječjim gastro radionicama na kojima su pripremani slani zalogaji i fine slatke kuglice.
Sa susjedima kod sataPosebnu pozornost, ipak, izazvala je radionica štrudli koja se može pohvaliti Guinnessovom štrudlom – najdužom štrudlom na svijetu od čak 1479,38 m!
Cjelodnevni program koji je vodio glumac Zoran Pribičević obogatili su nastupi nekoliko KUD-ova i tamburaških društava, brojne nagradne igre te jedinstvena mogućnost susreta sa znamenitim ličnostima Anom Katarinom Zrinski, Martinom Gambonom i Dragojlom Jarnević u sklopu Historia Vive.

Foto: Press – Goran Pribičević