fbpx

Otputujte na Divlji zapad u Roswell selo

Fužine – Roswell selo

– Pripremiti savršenu scenografiju ili pronaći odgovarajuću kostimografiju svakako je bio glavni zadatak. No, Roswell selo u Općini Fužine pruža sve to. Originalna scenografija filmske priče Winnetou, jedinstvena kostimografija, uz zanimljive rekvizite inspirirat će posjetitelje na jedinstveno putovanje pravih osvajača Divljeg zapada, ali pod okriljem goranskog neba – poručuju organizatori.

Roswell selo

Ovog vikenda otputujte na Divlji zapad, u doba kauboja i Indijanaca, u kultno Roswell selo. Generacije su odrasle na filmovima o kaubojima i Indijancima koji su bili tema i brojnih dječjih igara.

Roswell selo

– Kulisa obuhvaća veliku željezničku drvenu konstrukciju, kapelicu, klupe, groblje, kovačnicu, pojilo za konje i štala, banku, saloon, pivovaru, kinesku praonicu rublja, ured za poštu i telegraf, agenciju za nekretnine, trgovinu, toranj za vodu, malu pilanu, javnu kupaonicu, zanimljivu kuću u kojoj vladaju Fat Betty i Sweet Dolly, te naravno, i šerifov ured.

Dakako, izmoreni od igre posjetitelji će uživati i u gastro ponudi pripremanoj na goransko-kaubojski način. Naime, jelovnik by Korito Food Factory obiluje ponudom inspiriranom Divljim zapadom. Jednostavnost pripreme jela i kvaliteta namirnica je dobitna kombinacija koja će posjetiteljima ispuniti nepce fuzijom novih načina pripreme starih jela.

Ekipa koristi tehnike dimljenja mesa, u tzv. smookeru, priprema hot-dog od visokokvalitetnih kobasica iz domaće proizvodnje, kao i puleed pork tj. trganu svinjetinu, i druge delicije u kojima će posjetitelji uživati. A sama ponuda neće zaobići niti najmlađe i vegetarijance. Epidemiološke mjere dio su standarda rada Roswell sela, pa uz nošenje maski i fizičku distancu, posjetiteljima su dostupni i dezinficijensi za ruke – zaključuju organizatori.

Radno vrijeme Roswell sela je od 11 do 17 sati subotom i nedjeljom, a više informacija možete pronaći na Facebook stranici Tourist info Fužine.

Foto: Press – Roswell selo