Frizer stilist: Uposlenost 100%!
Piše: redakcija On 27 tra., 2015 At 02:47 PM | Categorized As LifeStyle, Moda, Profokus | With 0 Comments

Profokus…

FrizerAko govorimo o krizi nerijetko mislimo samo na onu koja je povezana s financijama i materijalnim nedostatkom. Danas se susrećemo s krizom upošljavanja mladih koji teško pronalaze posao i stoga su prisiljeni otiči izvan svojeg mjesta stanovanja, pa čak i same države. Kako ne bi previše ulazili u probleme oko upošljavanja možda je bolje optimistično pogledati u budućnost i pokazati da je moguće uposliti se po završetku obrazovanja.
Usavršavanjem do posla
Nakon višegodišnjeg iskustva u obrazovnom centru Učilišta Profokus i suradnje Subrina professional provode se verificirani program usavršavanja s pravom upisa u elektroničku evidenciju (radnu knjižicu) za FRIZERE STILISTE. Istraživanjem potreba na tržištu rada uočena je potreba za mladim frizerima koji vladaju novim tehnikama.

 Znanje, vještina praksa

Kada frizeri završe svoje srednjoškolsko strukovno obrazovanje nedostaje im vještine i prakse da bi samostalno mogli raditi. Profokusov program namijenjen je onima koji žele po završetku svojeg formalnog obrazovanja steći znanja od bojanja kose, modeliranja, šišanja, sve do dizanih svečanih frizura. Uključeni su u rad na TV snimanjima i modnim revijama.

FrizerSve je u praksi
Frizerstvo je kreativan rad za koji je potrebno puno prakse. Temeljem toga u edukativnom centru s partnerom Subrina professional omogućeno je svakom polazniku rad s cijelim spektrom različitih boja. Pri tome se primjenjuju uvijek nove tehnike od klasičnog načina bojanja, sve do ombr ili tehnika bojanja pramenova na češalj, foliju. Kreativnost i tehnika ujedinjeni su u praktični rad koji je uvijek pod stručnim nadzorom mentora.

FrizerDobru frizuru čini dobro šišanje
Nije važno je li kosa dugačka ili kratka, najvažnije je da je dobro šišana. Oblik frizure upravo je u tehnici  i načinu šišanja kose, Pravilan položaj tijela i ruku, Pravilno držanje češlja i škara sve to dio je kroz koji polaznik usavršava svoje znanje u edukativnom centru Profokus.

FrizerFrizerKosu treba znati dobro modelirati
Nakon što je dobro ošišana kosa, važno je znanje modeliranja, fenom, figarom, peglom za kosu. Moda donosi trendove, a na frizerima je da ih dobro primjenjuju. Od modernih lokni sve do rada s četkom i fenom, peglom za kosu  važno je pravilno modelirati kako bi se dobio željeni izgled. Upravo takav praktičan rad primjenjuje se u Profokusovom centru za buduće frizere stiliste.

Svečane frizure
Umjetnost oblikovanja kose najizraženija je kad je pitanje svečanih frizura. Na koji način kosu složiti da bude skladan oblik na glavi, kako ostvariti da ostane postojana tijekom cijele večeri i kako odrediti formu frizure, sve to moguće je naučiti uz dobre mentore, pokazne vježbe i ponavljanje kao dio prakse.

FrizerFrizerObavezno znanje make up-a
Da bi postali frizer stilist obavezno je poznavanje i make up-a. Uz praktičnu nastavu i rad na modelima stječe se znanje u načinu šminkanja. Frizer stilist može zaokružiti svoje znanje u pružanju cjelokupne usluge u salonu.
Ovogodišnja klasa i stopostotni uspjeh pri upošljavanju
Ovogodišnja klasa mladih frizera stilista koji su obrazovanje stekli u Učilištu Profokus, dokazali su kako pri traženju posla ipak je važno znanje, vještina i praktičan rad. Svi polaznici su se odmah po završetku školovanja uposlili što smatramo njihovim velikim uspjehom kao i uspjehom Učilišta Profokus u izvrsno organiziranom provođenju programa usavršavanja za frizere stiliste.

FrizerNa vrijeme osigurati svoje usavršavanje
Postignutim dostignućem u edukaciji u programu frizerstva u Učilištu Profokus moguće je upisati se već od travnja kako bi na vrijeme osigurali mjesto u edukativnom centru. Stečeno znanje, praktičan rad tijekom školovanja put je do radnog mjesta.

Foto: Profokus

comment closed