fbpx

KD Vatroslav Lisinski u bojama argentinskog tanga

Najnoviji koncert Off ciklusa Zagrebačke filharmonije donosi glazbenu posvetu argentinskom glazbenom geniju – velikom i neponovljivom Ástoru Piazzolli, koji je svijetu donio corazón, amor y sangre Novoga tanga, muzike koja se ne samo pleše, nego i sluša!

– U petak 3. prosinca 2021. godine u dvorani Lisinski – naš broj 1 orkestar Zagrebačka filharmonija pridružuje se najvećim svjetskim orkestrima koji će se u povodu 100. obljetnice rođenja, brojnim koncertima i izvedbama, nakloniti “kralju Novoga tanga”, slavnom argentinskom bandoneonistu i skladatelju Ástoru Piazzolli!

tanga

Na spomen njegova imena prva asocijacija je – tango! U rodnoj Argentini, koja ga je za života osporavala, Piazzolla je danas nacionalni heroj.

Zračna luka njegove rodne Mar del Plate nosi njegovo ime, glazbeni konzervatorij u Buenos Airesu također. Voljeli su ga i Rostropovič i Chick Correa i Yo Yo Ma, i kultni Gotan Project i slavna Grace Jones.

Google je 11. ožujka Piazzolli posvetio svoju naslovnicu, a Zagrebačka filharmonija, u Off ciklusu, priprema koncertni hommage tome velikom argentinskom umjetniku.

Maestro Miran Vaupotić – i sam vrsni poznavatelj Piazzollina opusa, za zagrebački koncert priprema reprezentativni izbor iz Piazzollina opusa, a Zagrebačka filharmonija u goste dovodi sjajnoga talijanskog bandoneonista i “Decca umjetnika” Cesarea Chiacchiarettu, koji je i sam veliki dio svoje karijere posvetio izvedbama Piazzolline veličanstvene glazbe te našu sopranisticu Mariju Vidović.

U petak 3. prosinca ne propustite večer glazbe, ljepote, ljubavi i strasti.

Požurite po ulaznice u sustavima ulaznice.hr i eventim.hr ili na blagajni dvorane Lisinski, a kupnjom ulaznice ostvarite i dodatni popust od 25% na ulaznice za koncerte u adventskom, dvanaestom mjesecu: glazbenu predstavu za djecu Božić kod Zimogroznih (3. i 4. prosinca), izvedbu opere-bajke Ivica i Marica (10. prosinca) ili veličanstveni Filharmonijski bal (30. prosinca).

Isključite probleme i otkrijte strast Piazzolline glazbe – dobro došli u svijet Off ciklusa! – poručuju organizatori.

Foto: Press – Lisinski u bojama argentinskog tanga