fbpx

Krumpiruša

KrumpirusaSastojci:
1 kg krumpira
2-3 kapule(crvene)
10 tanjih kora za savijače
1/2 žličice papra
2 žličice vegete
0,5 dcl ulja
3 dcl vode
sol

Oguljeni krumpir i kapulu narezati na kockice pa skupa zamiješati. Posoliti, popapriti, dodati vegete i pustiti nek odstoji pokriveno pola sata.
Nakon pola sata dodajte malo ulja u smjesu i dobro ponovo izmješajte. Koru za savijače stavite na jednu krpu ili stolnjak, namažite je uljem pa je prekrijte nadjevom koji ste ravnomjerno rasporedili. Uhvatite jedan rub krpe i polako rolajte do polovice, a isto tako napravite i s druge strane. Pleh u kojem ćete peći prekrijete papirom za pečenje te na njega složite savijaču i premažite je uljem.
Pecite je 30-40 min na 190 stupnjeva.
Dobar tek.

Priprema i foto: Antonija Ercegović