fbpx

Mentori The Voice oštro o vokalnim i scenskim izvedbama

Show…

U emotivnoj drugoj emisiji dvoboja Jacques iskoristio prigodu preuzimanja

Mentori VoiceSinoć su natjecatelji showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske dali sve od sebe kako bi prošli dvoboje i ostali u natjecanju. Teško je i mentorima koji se moraju oprostiti od polovice svojega tima s kojim su posljednjih mjeseci predano radili, vježbali i zbližili se. Kako su u prošloj emisiji pravo preuzimanja iskoristili Tony i Indira, natjecatelji su nadu polagali u mogućnost preuzimanja u tim Jacques ili tim Ivan, a tu je prigodu dobila večeras samo Mirta Dautović koja je iz tima Ivana Dečaka prešla u tim Jacquesa Houdeka. Tako će u posljednjoj emisiji dvoboja iduće subote prigodu za preuzimanje još jedino imati mentor Ivan.
VoiceVečer je otvorio dvoboj Vedrana Ljubenka i Dorotee Marić Popović koji su izveli pjesmu ‘Roxane’ legendarnog engleskog benda The Police.
– Svaka vam čast, ovo je takvo spektakularno otvaranje druge večeri! Ostao sam bez riječi. Njih dvoje su takvi radnici. Oni su i prije proba, čemu su se neki kandidati smijali, po dva-tri sata u hotelskim sobama upjevavali svoja grla i dolazili sto posto spremni na probe. Žao mi je što jednog od njih dvoje gubim. Volio bih da svakako oboje ostanu u showu – rekao je mentor Ivan i odlučio da u njegovu timu ostaje Vedran. Doroteu, nažalost, nije preuzeo mentor Jacques koji je imao tu opciju.
VoiceSljedeći par bile su Stela Paradžik i Rea Matić iz tima Jacques. Zadavši im da u dvoboju pjevaju Estellinu pjesmu ‘American boy’, njihov je mentor htio pomiriti potpuno oprečne senzibilitete tih mladih pjevačica.
– Stela, ti si naša zvjezdica. Toliko je snažna ta aura zvijezde kod tebe, imaš tu kvalitetu koju doista rijetki imaju. Rea, imaš toliko lijepe boje u glasu, čitav jedan spektar boja. Čudesan zvuk iz tebe izlazi – rekao je Jacques i odlučio da prema novoj fazi natjecanja vodi Reu. Premda joj je uputio lijepe riječi, mentor Ivan nije se odlučio preuzeti Stelu u svoj tim.
VoiceDvije energične, crvenokose djevojke, Ruža Janjiš i Katarina Vučetić, u ovoj su emisiji bile prve predstavnice Indirina tima, a izvele su snažnu žensku pjesmu – ‘Rolling in the deep’ pjevačice Adele.
– Moje crvenokose prekrasne dame, stvarno ste večeras rasturile ovu pozornicu! Bile ste tako samouvjerene, točne, opuštene. One inače u timu imaju nadimak duo analiza. Svaki put kada bi došle na probu, one bi imale neke nove ideje. Bile ste mi malo naporne, ali sam vam sve uvažavala jer vas volim svim srcem, to morate znati – rekla je Indira i za nastavak natjecanja odabrala Ružu. Premda je Indira molila Ivana da preuzme Katarinu, to se nije dogodilo. Nakon ove dramatične odluke, mentori su se okupili oko Indire kako bi je utješili.
VoiceTek što se oporavila od prethodnog dvoboja, slijedio je dvoboj još jednog Indirina para. Splićanka Ana Dorotić Burmaz i Zadranin Alen Bulić priredili su pravi dalmatinski dvoboj izvodeći pjesmu ‘Zar je voljeti grijeh’.
– Vas dvoje ste najstariji u ovom showu, ali ste mladima dokazali da godine nisu važne. Izveli ste ovu pjesmu na najbolji mogući način – rekla im je ponosna mentorica Indira.
– Anči je mene na audiciji osvojila prekrasnim jazzom. Prošetala si ovom pjesmom kao dama splitskom Rivom, za kojom se svi okreću. Ali se i u Zadru okreću za našim dragim Alenom – rekla je Indira nakon čega su mentori, a zatim i Ana i Alen zapjevali ‘Kalelargu’. Na kraju je Indira odlučila da natjecanje nastavlja Ana, te iz publike na pozornicu dovela Anina sinčića koji je majci potrčao u zagrljaj. Za Alena je sudjelovanje u The Voiceu, nažalost, završilo.
VoiceJedini Tonyjev par u ovoj emisiji bili su Ivo Marinković i Sanja Berković kojima se na audiciji okrenuo u posljednjim trenucima, a izveli su pjesmu OneRepublic ‘I lived’.
– Puno se radilo, ne samo na pjevanju nego i u psihofizičkom smislu. Jako su si jedno drugome pomagali u svemu, a to je možda najveća pobjeda svega ovoga. Bit će teško odlučiti. Nikada nismo dovoljno spremni za ovaj trenutak – rekao je Tony uoči proglašenja odluke. Sa sobom je u iduću fazu natjecanja poveo Sanju, dok je za Ivu ovo kraj putovanja u The Voiceu.
Na kraju su ostala još dva para iz Ivanova tima. Prvi od njih činile su dive Tajana Belina i Mirta Dautović.
Voice– Djevojke, bile ste stvarno divne, ta energija između vas se osjeti. Mirta je puno naučila od Tajane, ali i Tajana je puno naučila od Mirte – rekao je Ivan i donio tešku odluku – u timu Ivan ostaje Tajana. Odmah je dodao:
– Iskoristit ću ovu prigodu jer te samo Jacques može ukrasti. Kupio sam si novi bajk i ovo je ključ lokota mojega bicikla. Jacques, tebi treba bicikl! – rekao je Ivan i predao Jacquesu ključ uz napomenu da će preuzimanjem Mirte dobiti prekrasnu osobu i fenomenalnu pjevačicu. U trenutku vremena preuzimanja tišinu je prekinuo Jacques kazavši:
– Nisi mi dala povjerenje da budem tvoj mentor, ali ja u tebe vjerujem! – Tako je Mirta spašena – prešla je u tim Jacques i nastavlja natjecanje u Voiceu.
VoiceNa kraju emisije vidjeli smo pravi rokerski muški dvoboj Ivanova tima. Dalmatinci Ivan Anić i Marjan Slavica izveli su ‘Down in the past’ švedskog benda Mando Diao.
– Pravi rock’n’roll za kraj emisije. Priuštili su nam dečki dodatnu bombu energije. Rad s vama je bilo veliko druženje. Ivan je jednostavno energetska bomba. Tako je bilo na blindu, a tako je i sada. Marjan je isto tako bomba, samo je ta bomba unutar njega. Večeras neću odlučiti po tome tko je više ili manje skakao, nego po tome što više odgovara mojemu timu za dalje – zaključio je Ivan i otkrio svoju odluku. S timom Dečak dalje ide Marjan, a natjecanje napušta Ivan.

Foto: Dario Njavro za HRT