fbpx

Moda i kamere odavno se vole javno!

Zagreb…

Dobranić i Zalukar uspjeli su stvoriti nezaboravan modni, vizualni i emotivni doživljaj, kaže Sonja Braut

Moda– Dobranićeva fina igra s tkaninama i oblicima, preklapanjima i nabiranjima, oko za detalj i sklonost profinjenoj nosivosti, iz godine u godinu mogla se prepoznati i u njegovim malim kolekcijama za Modni ormar. Ne mareći za jeftini sjaj, hod po rubu i, osobito, estradizaciju, Dobranić je prepoznatljiv po naklonosti i poštovanju prema materijalu i zvanju, te istinskim ženama. Zato se svaku od njegovih kreacija s Modnih ormara uvijek moglo lako zamisliti kako, oslobođena stylinga, s piste silazi na pločnik. Sličan senzibilitet i oko za estetski sklad gaji i Hrvoje Zalukar, prvenstveno fotograf, ali i magistar dizajna arhitekture, te veliki zaljubljenik u analognu fotografiju. Zalukar pušta da ga zavedu detalj, prostor i atmosfera, sliku koju je doživio provjerava kroz tražilo fotoaparata i onda kreće. Budući da, kao i Dobranić, gleda očima i emocijama, svaka snimka nalik je na slikarsko djelo. Moda i kamere odavno se vole javno, a na Zalukarovim snimkama u toj se vezi prepoznaje i mnogo uzbuđenja nalik na filmska, poticajni miks napetosti, neizvjesnosti i naklonosti. Udruženi zajedničkom izložbom i sličnim senzibilitetom, Dobranić i Zalukar uspjeli su stvoriti nezaboravan modni, vizualni i emotivni doživljaj – napisala je u predgovoru Sonja Braut.
ModaU okviru ovogodišnjeg ‘10. Modnog ormara‘, u Galeriji ULUPUH, Tkalčićeva 14 u Zagrebu, u četvrtak, 19. studenog s početkom u 19,00 sati otvara se zajednička izložba modnog dizajnera Igora Dobranića i fotografa Hrvoja Zalukara. Igor Dobranić izložiti će odabir svojih modela kojima se predstavljao na revijama Modnog ormara u proteklih 10 godina trajanja ove manifestacije. Uz modne kreacije biti će izložene fotografije Hrvoja Zalukara koji ih je samostalno, bez upliva dizajnera, fotografski interpretirao, ponudivši svoje viđenje modela.
U petak, 20. studenog 2015. godine s početkom u 18,00 sati autori će održati vodstvo kroz izložbu te biti na raspolaganju za eventualna pitanja posjetitelja. Vodstvo se realizira u okviru manifestacije Zagrebački vikend galerija (ZVG), zajedničkog programa 18 zagrebačkih galerija, organizacija, ustanova, ateljea i umjetnika sa željom da produženim radnim vremenom i pratećim događanjima publici tijekom vikenda od 20. do 22. studenog olakšaju pristup umjetnicima, izložbama, i umjetničkim radovima, te da raznovrsnim programima uživo učine dostupnijima izložene umjetničke radove i izložbene prostore.
Izložba će se moći pogledati do 27. studenog, radnim danom od 10 do 17 sati. Od 20. do 22. studenog, u vrijeme održavanja manifestacije Zagrebački vikend galerija, izložba će se moći razgledati prema slijedećem rasporedu: u petak, 20.11. od 11 do 22 sata, u subotu, 21.11. od 11 do 19 sati te u nedjelju, 22.11. od 11 do 17 sati.
Ulaz na izložbu je slobodan.

Foto: Press