fbpx

Patka ispod peke

PatkaSastojci:
jedna patka (ja sam ju razrezala u dijelove)
2 dcl vina (bijeloga)
1 veći luk (ili dva manja)
2-3 paradajza
1 poriluk
1 patliđan
5-6 češnja češnjaka (ovisi o ukusu)
2-3 paprike
1-2 mrkve (veće)
malo celera (ovisi o ukusu)
3 lovor lista
mlinci
sol, bijeli papar, žličica vegete

 

Meso posoliti i popapriti (može odstajati koji sat, a i ne mora), sve povrće narezati i staviti u tepsiju, posoliti i povegetiti, promiješati, na to posložiti meso, zaliti sa vinom i malo vode (cca 2 dcl). Staviti pod peku, nakon cca pola sata okrenuti meso, peći još 30-40 min, i dodati mlince (prethodno do pola omekšane u vodi), te pomiješati sa povrćem i ostaviti da tako sve stoji cca 5-10 minuta poklopljeno pod pekom.
I to je to,

dobar tek

Priprema i Foto: Nataša Živković