fbpx

Teo Kiš – Izložba Dvije strane 15.4. u Laubi

Teo Kiš u Laubi

Otvorenje izložbe pod nazivom Teo Kiš – Dvije strane na rasporedu je u Laubi u četvrtak, 15. travnja u 19.00 sati.

Teo Kiš

On je mlad, pametan, radišan, zanimljiv i talentiran. On istražuje, propituje, eksperimentira. On je Teo Kiš i sigurno će ostaviti trag u suvremenoj umjetnosti.

Teo Kiš

Teo Kiš opisuje koncept izložbe kao svoj doživljaj tradicionalne umjetnosti koju grubo dijeli na apstrakciju i figuraciju. U toj podjeli on testira svoju snalažljivost i promatra kako ta dva umjetnička stila mogu „surađivati”. Kiš se koristi ugljenom i olovkom u realizaciji svojih apstraktnih elemenata koji, kako kaže, „izlaze iz njega” prilikom crtanja. Kod izvođenja figurativnih elemenata autor se koristi motivima vođenim drugačijim pristupom, neprestano ih koordinirajući s apstrakcijom. Rezultat ovog „eksperimenta” jedinstveni su radovi koje imate priliku vidjeti u Laubi.
Teo Kiš rođen je 11. svibnja 1998. u Zagrebu. Završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu te upisao Akademiju likovnih umjetnosti (Odjel za grafiku). Imao je dvije samostalne i nekoliko skupnih izložbi.
Otvorenje izložbe bit će u četvrtak, 15. travnja u 19 h, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Uz izložbu Dvije strane, imate priliku vidjeti još dvije zanimljive izložbe Petre Grozaj (izložba Kaleidoscope) i Martine Grlić (izložba Hypermnesia) čije će otvorenje biti 16. travnja u Laubi. Za više informacija o izložbama, posjetite web lauba.hr.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi mladog umjetnika, a izložba će biti otvorena do 27. travnja.

Foto: Press