fbpx

Zagreb: Izložba fotografija Kom – Art!

Galerija Ulupuh…

IzložbaU utorak, 5. svibnja u 19,00 sati, u galeriji ULUPUH u Tkalčićevoj 14 u Zagrebu, otvara se izložba fotografija ‘Kom – Art’ ULUPUH-ove Sekcije za fotografiju. Autor izložbene koncepcije je Alan Matuka, a kustosica izložbe Višnja Slavica Gabout. Radove su, uz kustosicu, odabrali fotografi Luka Mjeda i Alan Matuka.
Vrlo često se postavlja pitanje gdje je granica između primijenjene i umjetničke fotografije, i u kojoj mjeri se to dvoje u radu komercijalnih fotografa isprepliće i prožima. Može li primijenjena fotografija zadovoljiti i kriterije koji ju svrstavaju u ‘umjetničko djelo’, ili je unaprijed osuđena da bude ‘fotografija drugog reda’?
Članovi ULUPUH-ove Sekcije za fotografiju zalažu se za stajalište da i komercijalan rad, napravljen po ponekad strogim uputama naručioca može biti dovoljno kvalitetan da stane rame uz rame radovima koji se stvaraju isključivo iz Izložbaumjetničkih pobuda. Nošeni ambicijom da pokažu kako kvalitetna komercijalna fotografija doprinosi razvoju vizualne kulture unutar naše svakodnevice odlučili su organizirati izložbu svojih komercijalnih radova.
Izlažu: Zoran Alajbeg, Janko Belaj, Đani Celija, Saša Ćetković, Hrvoje Grgić, Damir Hoyka, Damir Klaić, Mario Kučera, Anto Magzan, Alan Matuka, Luka Mjeda, Dag Oršić, Josip Portada, Hrvoje Serdar, Vladimira Spindler, Slavica Subotić, Igor Šeler, Vladimir Šimunić, Renata Škrinar/Fjodor Fatičić, Erika Šmider, Tomislav Šmider, Mario Topić, Siniša Uštulica i Srđan Vuković.
Izložba će se moći pogledati do 18. svibnja 2015. godine. Radno vrijeme galerije: radnim danom od 10,00 do 20,00 sati, subotom od 10,00 do 13,00 sati, nedjeljom i praznikom zatvoreno. Ulaz na izložbu je slobodan.

Foto: Press