fbpx

Bliži se ZeGeVege Veganmania na Trgu bana Jelačića!

Zagreb…

Bogat program i obilje zanimljivosti na dvodnevnom hrvatskom festivalu održivog življenja

Medijski pokrovitelj Scena.hr

ZegeVege VeganmaniaU Zagrebu 4. i 5. rujna 2015. godine na Trgu bana Jelačića – ZeGeVege Veganmania: 100 izlagača, glazbeno-scenski program, predavanja i radionice, najjači čovjek Njemačke, restorani s veganskim kebabom i burgerom, vrijedne nagrade, degustacije, ekoinovacije. Zagrebački Trg bana Jelačića u petak i subotu će biti središte brojnih zabavnih i edukativnih sadržaja. Saznajte koje su prednosti veganske prehrane i što je održivo življenje, prolistajte dobru kuharicu, pojedite veganski kebab, kupite vegansku češnjovku i kulen, pronađite prirodno sjeme, prijavite se na Vege izazov, zasladite se stevijom, nasmijte se maskotama Mrkviću i Graškiću, zavirite u Vege izlog, nađite svojeg Vegan Buddyja ili naučite kako pohati bez jaja. Ne propustite niti provozati se električnim romobilom, osvojiti profesionalni sokovnik ili neku drugu nagradu, upoznati vegana koji podiže 550 kg tereta, poslušati predavanje o ekološkom otisku ili sjesti kod bana Jelačića i popiti kavu sa sojinim mlijekom.
Ovaj jedinstven festival u ovom dijelu Europe dio je međunarodnog festivala Veganmania, a cijenjen je i prepoznatljiv po tome što se na njemu izlažu i promoviraju isključivo proizvodi biljnog podrijetla, kao i oni koji nisu testirani na životinjama i koji su prijateljski prema okolišu. Posvećen je zdravom i održivom življenju te dobrobiti ljudi, okoliša i životinja.
Patrik BaboumianProgram ZeGeVege festivala počinje u petak, 4. rujna u 9,00 sati, a svečano će ga otvoriti gradonačelnik Milan Bandić u 10,30 sati. Zvijezda ZeGeVegea je prvak teške kategorije i najjači čovjek Njemačke, Patrik Baboumian, koji će predstaviti svoju knjigu ‘How to Become a Vegan Badass’ i biti dostupan za razgovor s građanima. Kako je lako biti snažniji i izdržljiviji uz vegansku prehranu, Patrik Baboumian objasnit će kroz predavanje koje će biti 4. rujna u 20,00 sati.
Ovogodišnji 8. ZeGeVege festival rekordan je jer će se na njemu predstaviti 100 izlagača zdrave hrane, ekoloških proizvoda i inovacija te kozmetike koja nije testirana na životinjama. Bit će prisutni i inozemni izlagači, nositelji V-oznake, razne udruge te humanitarne i ekološke inicijative, a nudit će se i informacije za turiste.
Korisna i edukativna predavanja o sportu, ekologiji, prehrani, aktivizmu i veganstvu, kao i radionice kuhanja s degustacijama slanih jela i slastica te radionice urbanog vrtlarenja i održivog stanovanja pružit će posjetiteljima obilje stručnih znanja i osobnih iskustava. U ponudi ZeGeVege festivala bit će i biljna hrana za pse i mačke, ekološko voće i povrće, bezalkoholno pivo, brojne degustacije, ekološke inovacije, videoprojekcije s tematikom prava životinja i veganske prehrane, a podijelit će se i prigodne brošure s receptima. U nagradnoj igri mogu sudjelovati svi koji posjete ZeGeVege i ispune kupone u štandu organizatora, a treba im samo malo sreće da osvoje vrijedne i korisne nagrade.
Prepustite se glazbenom odabiru DJ-a, zaplešite uz taktove popularne, hip-hop i rock-glazbe, poslušajte dječje glasove te uživajte u glazbenim nastupima i plesnim točkama svih izvođača koji će se pobrinuti za veseo i raznovrstan program.
Prijatelji životinja pozivaju sve da ne propuste vedro i pozitivno ozračje ZeGeVege festivala te da, uz raznovrsnu ponudu izlagača i predavača i tijekom glazbeno-scenskoga programa, dobiju korisne informacije o održivom načinu življenja i usput se dobro zabave.
ZeGeVegePotporu ovogodišnjem ZeGeVege festivalu dali su Ured gradonačelnika Milana Bandića, Gradski ured za zdravstvo, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatska gospodarska komora – Sektor za turizam, Gradski ured za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Agencija za zaštitu okoliša, Hrvatska poljoprivredna agencija, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Turistička zajednica grada Zagreba i drugi. Pokrovitelj ZeGeVege festivala je Grad Zagreb.
Program ZeGeVege festivala može se naći na www.zegevege.com i na Facebook-stranici ZeGeVege Festival. Organizacija ZeGeVege festivala je neprofitnog i volonterskog karaktera te ju provodi udruga Prijatelji životinja.

Foto: Press