fbpx

4. sezona serije Crno-bijeli svijet od ponedjeljka na malim ekranima

Crno-bijeli svijet

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 14. prosinca 2020. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 21.05 sati počinje s premijernim prikazivanjem 4. sezone dramske serije Crno-bijeli svijet.

Crno bijeli svijet

Scenaristi i redatelji Goran Kulenović i Igor Mirković kroz novih će 12 epizoda serije Crno-bijeli svijet nastaviti pratiti svježe zaplete u životima stalnih i dobro nam poznatih likova, u razdoblju od travnja 1985. do svibnja 1986. Međaši nove sezone serije i ovaj će put biti događaji čvrsto ukorijenjeni u (što lokalnom, što globalnom) kolektivnom pamćenju – od Ciboninog naslova europskog košarkaškog prvaka do černobilske nuklearne havarije. Među ostalim, serija će otpratiti i Live Aid, novinar Kipo (Filip Riđički) i fotograf Žungul (Slavko Sobin) prisustvovat će Mirodromu u Splitu, a zahuktavat će se i aktivnosti vezane uz pripreme za Univerzijadu u Zagrebu.

Crno bijeli svijet

Nakon završene Akademije, Una (Kaja Šišmanović) će tražiti svoje mjesto u glumačkom svijetu, uz podršku svog dečka, Beograđanina Žileta (Slaven Došlo). Jagoda (Anica Dobra) se susreće sa zavrzlamama oko socijalističkog sitnog poduzetništva u svom butiku, dok Dominik (Franjo Kuhar) uz pomoć Jure (Sreten Mokrović) pronalazi dodatni izvor prihoda. Žac (Karlo Maloča) nam se vraća iz JNA i počinje studirati fakultet više po očevom, nego po svojem izboru, a njegov najbolji prijatelj Nenad (Ivan Validžić) već radi na Omladinskom radiju. I ostali omiljeni ženski likovi su tu – Ksenija (Jelena Miholjević), Marina (Sara Stanić) i Dunja (Elizabeta Kukić), a spomenutoj glavnoj glumačkoj postavi u seriji će se priključiti još dvjestotinjak njihovih kolega, uključujući i brojna glumačka imena iz regije.

Crno-bijeli svijet

Nova sezona serije Crno-bijeli svijet, snimljena je na stotinjak različitih lokacija, i nadalje će gledateljima pružati ono u čemu je serija i dosad bila najuspješnija – žive likove koje je lako voljeti, lepršavu naraciju i uspješnu evokaciju duha vremena. Stalni glumci, vodstvo istog autorskog dvojca i produkcija istog producenta (Interfilm) – sve su to poprilične garancije za kvalitetu i gledanost na kakve nas je Crno-bijeli svijet naviknuo u prethodnim sezonama.

Foto: Press