fbpx

Telenovela Doktor Martin od ponedjeljka na TV

Doktor Martin

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 22. veljače 2021. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 10:15 sati počinje s prikazivanjem telenovele Doktor Martin. Britanska dramska serija Doktor Martin s elementima komedije s Martinom Clunesom u glavnoj ulozi svojevrsni je spin-off komedije Spas za Grace iz 2000., nastala prema liku dr. Martina Bamforda.

Doktor Martin

Radnja je smještena u fiktivno selo Portwenn na engleskoj obali, a serija je snimana u ribarskom mjestu Port Isaac na atlantskoj obali na sjeveru Cornwalla. Prva sezona emitirana je 2004. godine.
Martin Ellingham, genijalni i ugledni londonski vaskularni kirurg, obolio je od hemofobije, straha od krvi, i prisiljen je napustiti kirurgiju.

Doktor Martin

Dobiva mjesto jedinog liječnika obiteljske medicine u uspavanom mjestašcu Portwennu, u kojem je kao dijete provodio ljetne praznike s tetom Joan (Stephanie Cole) i tetkom Philom, vlasnikom lokalne farme. Stigavši u Portwenn suočava se s bolnom činjenicom da tu nitko nema pojma o njegovu kirurškom renomeu – i otkriva da je kirurška praksa u rasulu.

Foto: Press