fbpx

Alma Vukičević Bukvić: Moje najljepše životno razdoblje

Za portal Scena.hr…

Supruga poznatog glumca Amara Bukvića, PR stručnjakinja priča o prvoj godini majčinstva

Alma Vukičević Bukvić, Aman

Alma Vukičević Bukvić, Aman, AmirAlma Vukičević Bukvić prije godinu dana postala je majka. Supruga glumca Amara Bukvića kaže da joj je majčinstvo potpuno promijenilo život.
– Ranije sam bila supruga, prijateljica, poslovna žena, a sad sam u prvom redu majka. To znači da je Aman uvijek na prvom mjestu. Naravno, imam ja vremena često i za ove ostale ‘uloge’, ali uloga majke ipak je primarna – ističe PR stručnjakinja za portal Scena.hr. U prvim danima roditeljstva Almu je bilo strah. Prisjetila i kako se osjećala kad je njezin sin Aman prvi put dobio temperaturu.

Aman Bukvić

Prva temperatura
Alma Vukičević Bukvić, Aman– Iako nisam osoba koja je po prirodi paničar ili ‘drama queen’, i uvijek više volim riješiti problem što prije, nego pričati o problemu, kad dobiješ dijete emocije podivljaju, nekako emocije nadvladaju razum. U početku strahuješ oko svega; zašto toliko spava, zašto sad ne spava, je li gladan, boli li ga nešto, je li mlijeko ok, kupaš li ga pravilno, zašto plače, zašto ne plače. Nekako, smiješno, poprilično izgubiš osjećaj logike. Nakon četiri mjeseca se nekako uhodaš, pa sve ide kao podmazano. Evo, sjećam se kad je Aman prvi put dobio temperaturu krenule su mi suze na oči. Sve znaš – da je to samo temperatura, da se u 21. stoljeću relativno lako skida, da se tijelo uspješno bori s nekakvom upalom, da živim jedan semafor od Klaićeve bolnice, ali to je tvoje vlastito dijete i teško možeš ostati razuman kad ga vidiš da plače i bunca. Voljela bih da sam tih prvih mjeseci bila opuštenija, ali to majka priroda tako posloži. Valjda – zaštitnički. Pušeš i na hladno. Svi kažu da je s drugim djetetom puno lakše jer znaš što te čeka. Vjerujem da je tako – ispričala je Alma. Aman je, dodaje, nasmijana beba.
– Veseljak, spavalica s istančanim apetitom. Ne voli umjetne kašice, samo maminu kuhinju. Što da vam kažem, na tatu! – nastavlja Alma te otkriva kako se kako ponosni tata Amar snašao u roditeljstvu.

Amar je super tata
Amar Bukvić, Aman– Imamo tatu glumca, pa je i on svoj poslovni ritam i obaveze nekako uspio podrediti njemu u ovoj prvoj, najvažnijoj godini. Svjesna sam da si ne može puno mama priuštiti ljeto s malom bebom na moru tri mjeseca i to još sa suprugom. Na tome sam iznimno zahvalna. Amar je imao razna gostovanja s predstavama ovo ljeto, kao i Dubrovačke ljetne igre, ali baza mu je bila gdje smo i mi bili, Makarska. Zato sam imala osjećaj da je stalno s nama. Bili smo svako jutro u ta tri mjeseca na plaži i to mi je, sada to sigurno mogu reći, najljepše životno razdoblje – naglasila je PR stručnjakinja. Alma ističe da je postati majkom za nju najveća životna sreća te dodaje da bi rado imala još djece.
– Još barem  jedno, ako ne i dvoje – kazala je. Alma se planira uskoro vratiti na posao jer joj već nedostaje poslovni ritam.

Foto: Alma Vukičević Bukvić, priv. album, Dino Soldin