fbpx

Danas i sutra besplatno kupanje: Otvoren bazen Svetice

Zagreb…

Bazen SveticeGradonačelnik Milan Bandić brojnim je kolegama na druženju uoči otvorenja, ponosno pokazao novi kompleks bazena Svetice koji će u nadolazećim ljetnim mjesecima Zagrepčanima i njihovim gostima dati potpuno novi sportski sadržaj najmodernijeg oblika. U atraktivnom programu uoči otvorenja posjetitelje je zavidnim glasom otpjevavši hrvatsku himu oduševio operni pjevač Ervin Baučić, a prekrasnu večer svojim su nastupom uljepšale plivačice sinkroniziranog plivanja kluba Mladost.
Kompleks Svetice atraktivnim dizajnom privlači već na prvi pogled, a njegovi sadržaji ubrajaju se u najmodernije svjetske izazove kada su bazeni u pitanju. Bazen je najveći i najmoderniji u gradu Zagrebu, a prostire se na nepunih deset tisuća četvornih metara. Sastoji se od velikog olimpijskog bazena, bazena za rasplivavanje te bazena za obuku neplivača i djecu.
Bazen SveticeModeran kompleks nudi i posebno atraktivan wellness program koji uključuje različite vrste sauna, fitness centar, prostore za masažu te posebno uređen zen vrt. Na nekoliko etaža vanjskog prostora koji okružuje bazen nalaze se sunčališta s drvenim podovima koja će nadolazeće ljetne dane pretvoriti u pravu ljetnu oazu usred grada. Vanjski prostori ovog prekrasnog zdanja okružuju nogometni tereni i stolovi za stolni tenis. Posebno atraktivan teren u ljetnim danima bit će onaj za odbojku na pijesku i badminton dok je za najmlađe uređeno dječje igralište.
Kompleks Svetice izniman je korak naprijed koji Zagreb svrstava među vodeće gradove u Europi po broju javnih bazena na broj stanovnika i obećaje gradsko ljeto ispunjeno novim, najmodernijim, atraktivnim sadržajima.
Kompleks Svetice se gradio dulje od 7 godina i otvoren je uz Dan branitelja Zagreba i Dan grada Zagreba, a građani će se moći u njemu kupati besplatno danas i sutra

Foto: Press – Ivan Pavlish