fbpx

Prijave za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa WiFi4EU

U četvrtak…

WiFi4EUEuropska komisija će na WIFI4EU portalu, u četvrtak, 4. travnja 2019. u 13 sati, otvoriti drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa WiFi4EU, na koji se mogu prijaviti sve jedinice lokalne samouprave iz Republike Hrvatske koje su se unaprijed registrirale na portalu i koje nisu osvojile vrijednosni kupon prilikom prvog poziva održanog u studenome prošle godine. Kriterij dodjele vrijednosnog kupona bit će redoslijed prijave, a podijelit će se 3400 vrijednosnih kupona.
Najveći broj vrijednosnih kupona koji zemlja članica može osvojiti, povećan je u ovom pozivu s 8% na 15%, što iznosi 510 vrijednosnih kupona, ukupne vrijednosti 7,65 milijuna eura.
Na portalu se registriralo 440 jedinica lokalne samouprave s područja Republike Hrvatske, a s obzirom na uspješne prijave u prvom pozivu na kojemu je osvojen najveći mogući broj (224) vrijednosnih kupona, u drugom pozivu ponovnu priliku za osvajanje vrijednosnog kupona imat će 216 jedinica lokalne samouprave. Ukupni okvirni proračun, raspoloživ za prijedloge odabrane na temelju drugog poziva, iznosi 51 milijun eura na razini Europske unije, a rok za podnošenje prijava je 5. travnja 2019. zaključno do 17 sati.
Službeni tekst poziva i detaljne informacije o pravima i obavezama prijavitelja objavljene su na stranicama Europske komisije na poveznici.

Foto: Press