Trump prisegnuo, a Bijela kuća uklonila stranicu s LGBT pravima

Arhivirano ili…

White House, LGBTNakon što je Donald Trump postao predsjednik, stranice LGBT zajednice, stranice posvećene klimatskim promjenama, stranice domovinske sigurnosti, stranica za starije osobe, stranice za poreze te stranice za trgovinu i gospodarstvo su uklonjene sa službene internetske stranice Bijele kuće. Dok su stranice posvećene građanskim pravima djelomično izmijenjene, pišu američki mediji.

White House, LGBT

White House, LGBTAko ste tijekom predsjedavanja Baracka Obame upisali whitehouse.gov/lgbt u preglednik, ističu, došli bi do stranica koje su bile posvećene LGBT pravima. Na stranicama su bile obavijesti o kampanjama i projektima za pomoć mladima. Ako danas pokušate otići na te stranice, preusmjerit će vas na stranicu koja vas poziva da primate novosti od predsjednika Donalda J. Trumpa, a stranica koja je bila posvećena LGBT pravima je nestala kao da nikada nije ni postojala.

White House, LGBT

A dio svjetskih medija pokušava objasniti ovaj nestanak, pa kažu da je to jednostavno nova stranica, novog predsjednika, a da je sve ostalo arhivirano. Tako navode primjer kad je Obama preuzimao dužnost, stranica whitehouse.gov/kinds je nestala, što nije značilo da Obama ne brine o pravima djece.

Foto: Screenshot White house