fbpx

Bojana Gregorić Vejzović i Goran Navojec otvorili Muzej realnosti

Zagreb…

Bojana Gregorić Vejzović i Goran NavojecTreću godinu zaredom u organizaciji UNICEF-a, Muzej iluzija u Zagrebu pretvoren je u Muzej realnosti, približavajući nam tako stvarnost najugroženije djece. Ovogodišnji Muzej realnosti otvorili su predstojnica Ureda UNICEF-a u Zagrebu Valentina Otmačić, UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Bojana Gregorić Vejzović i plavi Djedica Goran Navojec.
Tijekom tri dana, od 11. do 13. prosinca 2017. godine posjetitelji imaju jedinstvenu priliku otisnuti se na interaktivno putovanje kroz najranije djetinjstvo i potresnu svakodnevicu milijuna ugrožene djece diljem svijeta. Uz pomoć instalacija, iskustvenih soba, holograma, optičkih iluzija i virtualne stvarnosti u Muzeju realnosti tako možete proći kroz različite doživljaje dječje stvarnosti i iz Muzeja izaći s novim pogledom na današnji svijet.
Bojana Gregorić Vejzović, Goran NavojecU Muzeju realnosti čekaju vas iskustva koja vas neće ostaviti ravnodušnima – možete zaigrati lutriju života, ući u dva paralelna dječja svijeta, doživjeti invaziju na djetinjstvo, čekati da s neba padne pošiljka hrane i uspeti se Stepenicama života. To nisu jedina dječja iskustva s kojima nas suočava ovogodišnji Muzej realnosti – ne propustite i zaviriti u naš čudesan mozak, ući u sobu potencijala, iskusiti prirodne katastrofe, snaći se kada vam uragan iznenada izmakne tlo pod nogama, doznati kako nastaju sjene koje nas prate cijeli život, dobiti odgovor na pitanje “što je potrebno ljudskim bićima da se razvijaju?”, otkriti razliku između želja i potreba te vrijednost ‘darova za cijeli život’.
Postav Muzeja realnosti moguće je razgledati u Muzeju Iluzija (Ilica 72) u Zagrebu od ponedjeljka 11. do srijede 13. prosinca – na dan otvorenja u ponedjeljak radno vrijeme Muzeja je od 12 do 22 sata, dok su preostale dane vrata Muzeja otvorena od 9 do 22 sata. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.
Posjetitelji Muzeja realnosti mogu saznati i što UNICEF, uz podršku građana, čini za najranjiviju djecu te se uključiti u program Čuvari djetinjstva i podržati stvaranje boljeg, sigurnijeg i pravednijeg svijeta, za svako dijete.

Foto: Press – Petar Santini