fbpx

Dani Dalmatinskog pršuta i vina

Vrgorac…

Dani Dalmatinskog pršuta i vina– Visoko smo podigli letvicu i što se tiče broja izlagača, raznovrsnosti programa i posebno posjećenosti domaćih i stranih gostiju. Naša manifestacija svake godine raste i već smo sada sigurni da imamo najveću feštu pršuta i vina u Dalmaciji – istaknula je direktorica TZ grada Vrgorca Željka Opačak.
U ruralnom ambijentu Etno sela pokraj Vrgorca prošlog se vikenda na Dani Dalmatinskog pršuta i vinaDanima Dalmatinskog pršuta i vina predstavilo više od 40 izlagača pršuta i vina iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine uz ostalu bogatu ponudu domaćih proizvoda.
I ove godine naglasak je stavljen na certificirani Dalmatinski pršut sušen na čistoj dalmatinskoj buri i vrgorske autohtone sorte vina koje se inicijativom malih vinara spašavaju od nestanka. Uz obilje zabavnog i glazbenog programa posjetitelji su kroz tri dana uživali u delicijama renomiranih kuhara.
Dani Dalmatinskog pršuta i vina pokrenuti su 2016. godine kao eno-gastro manifestacija izložbeno prodajnog karaktera koja ima za cilj promovirati i poticati lokalnu proizvodnju pršuta, vina i ostalih domaćih autohtonih proizvoda vrgorskih tvrtki i OPG-ova.

Foto: Press