fbpx

Zagrebačka filharmonija na turneji u Kini

Turneja…

Sedam koncerata u sedam kineskih gradova

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Zagrebačka filharmonijaZagrebačku filharmoniju očekuje dvotjedna turneja kao šlag na kraju aktivne koncertne sezone i čitave 2016. godine. Turneja u Kini započela je 26. prosinca i traje do 6. siječnja 2017. godine.
Zagrebačka filharmonija nastupala je u gotovo svim zemljama Europe, u Rusiji, SAD-u, Meksiku, Japanu i Omanu. Međunarodne turneje, posebice u onim zemljama u kojima je Orkestar pozvan nastupiti po prvi put, od neprocjenjive su važnosti za jačanje ugleda, a ujedno su i snažno sredstvo promocije i međunarodne priznatosti orkestra.
Bit će ovo prva turneja Zagrebačke filharmonije u Kini. Orkestar će održati sedam koncerata u sedam kineskih gradova (Chongqing, Nanchang, Kunming, Liuzhou, Guilin, Beihai) – s velikim finalom turneje u kineskom gradu Šangaju. Svaki od ovih gradova (veličine jedne do dvije Hrvatske i Šangaj sa svojih 24 milijuna stanovnika), sa spektakularnim koncertnim dvoranama i impresivnim arhitektonskim zdanjima, bogatom kulturom i poviješću, izazov su i posebna čast orkestru.
Uz ravnanje talentiranog dirigenta Mirana Vaupotića, publika u nekima od najljepših dvorana svijeta, uživat će u izvedbama Rossinija, Bizeta, Borodina, Straussa, Brahmsa, ali i hrvatskih skladatelja čija su djela na repertoaru svakog međunarodnog gostovanja orkestra.
Kako ističu iz Zagrebačke filharmonije, poziv na turneju su objeručke prihvatili kako bi se muziciranje našeg najboljeg orkestra pročulo širom svijeta, a upravo jedna od zemalja kao što je Kina, je pravi primjer da se ‘glas’ našeg orkestra uistinu daleko čuje.
Ova turneja od velikog je prestiža i značaja za hrvatsku kulturu, za grad Zagreb i Hrvatsku.

Foto: Press