Karmen Orlić i Denis Gržetić: Paralelni svjetovi!

Izložba fotografija…

Karmen Orlić, Denis GržetićU petak, 3. travnja u 19,00 sati u galeriji Ulupuh u Tkalčićevoj 14 u Zagrebu, otvara se izložba fotografija Karmen Orlić i Denisa Gržetića, naziva ‘Paralelni svjetovi‘.
– Ono što prvo plijeni pozornost na fotografijama Karmen Orlić i Denisa Gržetića je njihovo majstorsko vladanje osvjetljenjima, sfumatima i zasjenjenjima, pa su njihove fotografije, redovno malih, komornih, intimnih formata, uvijek crno-bijele (ili tonirane sepije). I unatoč svođenju praktički na ne-boje, one su prepune vizualnog obilja, koje izvire iz likovnoga govora svjetlina i bjelina, refleksija Karmen Orlić, Denis Gržetići sjena, iz oštrih i omekšanih rubova, neočekivanih perspektiva i promišljenih kompozicija. A onda i iz narativa, koji priča o krajolicima i vedutama s njihovih putovanja različitim prostorima, gdje stvarnost nije ‘preslikana’, nego je autorski transkribirana i interpretirana.. – iz predgovora Višnja Slavica Gabout.
Izložba će se moći pogledati do 10. travnja, radnom danom od 10,00 do 17,00 sati, subotom od 10,00 do 13,00 sati. Nedjeljom i praznikom galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

Foto: Press