fbpx

Tarik Filipović od nesreće do olimpijskog čučnja

Tarik Filipović– Prvi sam put osjetio konkretne pozitivne promjene, iz treninga u trening. Shvatio sam da sam dosad vozio s loše izbalansiranim gumama. Iskoristit ću MBS funkcionalnu dijagnostiku te MBS korektivne i kondicijske treninge da se dovedem u najbolje stanje – rekao je Tarik Filipović.
Prva MBS stručna radionica održat će se u MBS centru, Ilica 47 u Zagrebu, u subotu, 16. studenoga 2013., s početkom u 12.30, a prezentacija Tarika Filipovića počinje u 15.00 sati. Na radionici TV voditelj i glumac Tarik Filipović ispričat će priču o oporavku u samo nekoliko mjeseci te prezentirati svoj rad kroz MBS od nesreće do vrhunskog čučnja s olimpijskom šipkom. MBS (movement balance system) utemeljen je na rezultatima, iskustvu i kontinuiranim znanstvenim potvrdama. Njegovi inovatori su znanstvenici, profesori i dugogodišnji treneri dr.sc. Asim Bradić i mr.sc. Martina Mavrin Jeličić, te glavna savjetnica dr.sc. Tatjana Trošt Bobić. MBS centar prvi je znanstveno koncipiran centar u Hrvatskoj utemeljen 2005. godine koji organizira stručna usavršavanja pod nazivom ‘KLJUČ’ za sve one koji se bave treningom, za kineziologe, trenere, terapeute, liječnike, sportaše, te samostalne vježbače. Stručnjaci iz područja sporta, fitnessa i rehabilitacije pružit će vam ‘KLJUČ’ za uspjeh u treningu uz  najnovije informacije i svoja dugogodišnja praktična iskustva kojima ćete obogatiti svoja dosadašnja znanja.
– Radionice su koncipirane da vas uvedu u finese pokreta tijela, funkcionalnu dijagnostiku, ponude nove ideje, istinite i jezgrovite informacije te vas učine elitnim trenerom. MBS predstavlja otvoren i fleksibilan sustav rada koji kontinuirano prima nove informacije iz prakse na principu povratne sprege klijent-voditelj, te znanstvene  informacije redovito filtrira i aplicira u sam trening i oporavak. U sportu, fitnesu i rehabilitaciji na nacionalnoj razini on zauzima uvaženo mjesto, što potvrđuju mnogobrojni projekti, a koriste ih samo najbolji među kojima su Hrvatski nogometni savez i Teniski savez, te glumačka ekipa Tarik Filipović, Enis Bešlagić, Mirna Medaković, Jasna Bilušić te Edina Pličanić i Tomislav Petranović – rekla je mr.sc. Martina Mavrin Jeličić.

Foto: Press Scena.hr