fbpx

Hrvatska završila nastup na svjetskoj smotri na desetom mjestu

Svjetsko prvenstvo…

Hrvatska– Žao mi je što je ovako završilo. Prvi tjedan igrali smo sjajan rukomet, imali najbolju obranu turnira, bili druga reprezentacija po efikasnosti. Baš smo igrali dobar rukomet. Mađare su na žalost podcijenili. Obrana se raspala. Kada su konačno uhvatili priključak, ruka se skratila, pojeo ih je pritisak i otišlo je sve u vjetar. Danas su odlično počeli. Kada su vidjeli da lagano zabijaju pogotke, opet su popustili u obrani i dali priliku Japanu. Mislio sam da će sedmorka drugog dijela biti još malo bolja pa ne odemo u sedmerce, ali nažalost to se nije dogodilo. Žalit ćemo sigurno za ovom prigodom, jer mi možemo i vrijedimo više – izjavio je izbornik muške kadetske reprezentacije Siniša Markota.
Hrvatska muška kadetska reprezentacija izgubila je od Japana nakon sedmeraca 35:36 u svom posljednjem nastupu na Svjetskom prvenstvu u Skoplju. Naši mladi rukometaši tako su osvojili deseto mjesto, i treći put za redom ostali bez medalje.
Hrvatska je tako ovo Svjetsko prvenstvo završila na desetom mjestu. Odigrala je sedam utakmica, ostvarila pet pobjeda u prvom krugu i na kraju u dva dana doživjela dva poraza.

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez