fbpx

Davor Šuker donirao uređaj za izolaciju nukleinske kiseline novog koronavirusa

Zagreb…

Davor Šuker donirao NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ uređaj koji će udvostručiti dosadašnje kapacitete testiranja na koronavirus

Davor Šuker– S obzirom na to da nam je cilj imati više testiranih, a manje oboljelih osoba, vjerujem kako će ova donacija dati svoj doprinos u borbi protiv daljnjeg širenja bolesti te olakšati i ubrzati posao zaposlenicima Zavoda, koji svakodnevno pomažu u očuvanju zdravlja naših sugrađana. Na tome im, u ime Hrvatskog nogometnog saveza i svoje osobno ime, iskreno zahvaljujem – naglasio je Davor Šuker.
Prepoznavši angažman i učinkovitost zaposlenika NZZJZ Dr. Andrija Štampar u borbi protiv epidemije izazvane novim koronavirusom, predsjednik HNS-a Davor Šuker je osobno donirao Zavodu iznimno vrijedan uređaj za automatiziranu izolaciju nukleinske kiseline novog koronavirusa – Nextractor NX-48S. Radi se o uređaju koji će udvostručiti maksimalne kapacitete testiranja na Zavodu svojom mogućnošću obrade čak 48 uzoraka za 22 minute.
– Ovaj uređaj značajno će pridonijeti dijagnostičkim mogućnostima molekularnog mikrobiološkog laboratorija. Zahvaljujući donaciji gospodina Šukera bit će moguće obraditi 48 uzoraka za 22 minute, što posljedično udvostručuje dosadašnje maksimalne dnevne kapacitete testiranja u našem laboratoriju. Osim što se značajno podiže broj dnevnih testiranja, automatizacijom postupka testiranja uvelike se olakšava rad naših zaposlenika, koji od samog početka epidemije daju sve od sebe kako bi zaštitili svoje sugrađane – istaknuo je dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“.
Od pojave novog koronavirusa u Hrvatskoj stručnjaci NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ svojom predanošću i radom kontinuirano pridonose suzbijanju epidemije u gradu Zagrebu, radeći dnevno oko 400 molekularnih testiranja, što je od sredine ožujka rezultiralo testiranjem više od 24.000 osoba. Budući da su molekularna testiranja postala jako važan dio svakodnevnih laboratorijskih analiza, novi visoko protočni uređaj za izdvajanje nukleinskih kiselina koronavirusa (Nextractor NX-48S) Zavodu je neprocjenjiva donacija.
Donacija je od iznimne važnost u smislu suzbijanja daljnjeg širenja koronavirusa te pripreme za mogući jesenski val epidemije. Naime, upravo je veći broj testiranja jedan od ključnih koraka u suzbijanju širenja koronavirusa u ovom predvakcionalnom razdoblju.
Donator uređaja Nextractor NX-48S i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker izrazio je zadovoljstvo što može pomoći Zavodu u radu te brizi za građane grada Zagreba.

Foto: Press – HNS