fbpx

Davor Šuker: Ponosni smo na našeg Totija

Zagreb…

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker uručio je danas u ime Uefine Zaklade za djecu prigodni ček s iznosom od 50.000 eura predsjedniku Svjetske organizacije Roma u Hrvatskoj Totiju Dediću

 

– Ponosni smo na našeg Totija i njegove suradnike jer su njihov veliki trud, entuzijazam i energiju koju ulažu u pomoć djeci nacionalnih manjina prepoznali i Uefinoj Zakladi za djecu te će im ova sredstva sigurno pomoći u daljnjem radu. HNS će i dalje podržavati projekte koji za cilj imaju borbu protiv svih oblika diskriminacije. Neka ova vrijedna nagrada bude poticaj za još bolji rad, za još više kampova, još više djece, još više radionica, lopti i opreme. Nogomet je opet pokazao koliko brine za društvo – izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.
Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker uručio je danas u ime Uefine Zaklade za djecu prigodni ček s iznosom od 50.000 eura predsjedniku Svjetske organizacije Roma u Hrvatskoj Totiju Dediću.
Uefina Zaklada za djecu (UEFA Foundation for Children) poseban je program krovne europske nogometne organizacije namijenjen podržavanju inicijativa i projekata koje pomažu djeci diljem Europe i svijeta.
Za nagradu i daljnju podršku svim aktivnostima i projektima, Uefina Zaklada za djecu donirat će 50.000 eura Svjetskoj organizaciji Roma u borbi protiv diskriminacije, rasizma i siromaštva.
– Presretni smo zbog ovakve odluke Uefine zaklade za djecu jer će nam ta sredstva omogućiti još više aktivnosti koje za cilj imaju uključivanje djece iz nacionalnih manjina u društvo. Zahvaljujem HNS-u koji nam je i u prijavi za ovu nagradu bio ključan partner i bez čije podrške ne bismo uspjeli. Nagrada pokazuje da i UEFA i HNS brinu o najosjetljivijem i najvažnijem segmentu društva – djeci. A kada vidite te dječje osmijehe na našim nogometnim kampovima, onda znate koliko im te aktivnosti znače. Nastavit ćemo i dalje raditi za dobrobit djece, a nova sredstva značit će još više kampova, edukacija i aktivnosti usmjerenih na razvoj poštivanja različitosti i tolerancije – izjavio je predsjednik Svjetske organizacije Roma Toti Dedić.
Podsjećamo, Hrvatski nogometni savez već je dobio priznanje Uefe za organizaciju nogometnih kampova nacionalnih manjina kao jedan od tri najbolja grassroots projekta u Europi u razdoblju 2015-2016.

Foto: Press – HNS