fbpx

Svečano otvorena Kuća nogometa

Osijek…

U petak je u Osijeku otvorena Kuća nogometa, tamošnji dom Hrvatskog nogometnog saveza, Nogometnog saveza Osječko-baranjske županije te Nogometnog središta Osijek

 Ponosan sam na sve koji su dali doprinos pripremi, izgradnji i opremanju ovog objekta. Na prvom i drugom katu su prostorije namijenjene Hrvatskom nogometnom savezu, županijskom nogometnom savezu i Nogometnom središtu Osijek, uključujući i multifunkcionalnu prostoriju namijenjenu zajedničkim sastancima. Potkrovlje je predviđeno za iznajmljivanje pravnim subjektima, kako bi se kroz taj prihod mogao održavati hladni pogon zgrade – rekao je Vučemilović-Šimunović.
Nova osječka Kuća nogometa prostire se na četiri etaže i više od 600 kvadratnih metara, a Hrvatski nogometni savez sufinancirao je ovaj hvalevrijedni projekt. Svečanom su otvaranju, uz prvog dopredsjednika HNS-a i predsjednika NS Osječko-baranjske županije Ante Vučemilović-Šimunovića, prisustvovali izvršni direktor Marijan Kustić, viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić, dopredsjednici Tomislav Svetina i Ante Kulušić, članovi Izvršnog odbora Davor Ivić, Nenad Črnko, Drago Lucić i Josip Kuterovac i direktor Damir Vrbanović, kao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Željko Požega.
Osim toga, u prizemlju zgrade planira se uređenje Muzeja nogometa, koji bi trebao biti dovršen tijekom 2020. godine.
– Ova Kuća nogometa važna je razvoj nogometa ne samo u Slavoniji i Baranji, nego za cjelokupni hrvatski nogomet. Ovaj je kraj pisao povijest hrvatskog nogometa kroz slavne igrače, klubove, trenere i sportske djelatnike koje nikada ne smijemo zaboraviti, a iz ove su sredine proizašli i brojni izuzetni suci. U ovoj ćemo se Kući svi zajedno radovati – poručio je Srebrić.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez