fbpx

Serija Dnevnik velikog Perice dobitnik je nagrade Srce Sarajeva

Dnevnik velikog Perice

Svečana ceremonija dodjele nagrada najboljim ostvarenjima u kategoriji TV serija na 27. Sarajevo Film Festivalu održana je sinoć u hotelu Holiday u Sarajevu.

Dnevnik velikog Perice

Serija Dnevnik velikog Perice dobitnik je nagrade “Srce Sarajeva” za najbolju komediju koju od ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival. A nagrada za najbolju regionalnu dramsku seriju pripala je seriji Porodica, koja prikazuje posljednje dane na slobodi Slobodana Miloševića.

U konkurencijama je bilo 16 serija, a o dobitnicima je odlučivao žiri kojega je činilo 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije.

Dnevnik velikog Perice premijerno je prikazan u programu Hrvatske televizije, a serija je nastala na tragu kultnog filma Tko pjeva tlo ne misli Kreše Golika.

Dnevnik velikog Perice

Seriju Dnevnik velikog Perice za HRT snimala je produkcijska kuća Croatia film, a producenti u ime Croatia filma su Biserka Mihalić i Željko Zima, dok je autor, koscenarist i izvršni producent serije Dnevnik velikog Perice je Albino Uršić.

Redatelj serije je Vinko Brešan, a autor serije Albino Uršić. Scenaristi su Renato Baretić, Emir Imamović Pirke i Albino Uršić.

Glavne uloge igraju Živko Anočić, Csilla Barath Bastajić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj i Nikola Kojo. U ostalim ulogama bit će Goran Navojec, Ana Begić Tahiri, Pjer Meničanin, Dejan Aćimović, Milan Pleština, Ljiljana Bogojević, Damir Šaban, Ivana Legati, Damir Orlić, Iva Visković i mnogi drugi.

Foto: Press