fbpx

Ekskluzivno: Prvi dani majčinstva glumice Leonore Surian!

Leonora Surian– Nebom kroz mrak, čarobni znak, mjesec piše. Još jedan dan, tone u san, tiho, tiše… – stihovi su nježne uspavanke koju lijepa Leonora Surian pjeva svojoj malenoj djevojčici. U ekskluzivnom razgovoru za naš portal Scena.hr, Leonora nam je ispričala kako se osjeća kao majka i sve o svojoj kćerkici Eleni koju je rodila 4. svibnja u Rijeci. Elena je bila malena bebica teška 2650 grama i duga 49 centimetara. Toliko je bila sitna da je Leonoru bilo strah primiti u ruke tu malenu i apsolutno najljepšu djevojčicu.

Scena: Kakav je osjećaj biti majka?
Nisam vjerovala da je tako lijepo biti majka. Ništa me u životu nije više obradovalo i ispunilo kao osmijeh moje male Elenice. Sve bih napravila za nju, čak i nemoguće!

Scena: Dojite, kakva je bila prilagodba vas i bebe?
Da, dojim, moram priznati da mi je početak bio jako težak, jako me sve boljelo. Imala sam par kriznih trenutaka, ali isplatilo se! Divan je to osjećaj. Ta povezanost s vlastitim djetetom. Taj osjećaj da si nezamjenjiv. Ta svijest da si podario jedan život. Čarobno i neopisivo riječima. Sada smo već uskladile ritmove, obje volimo spavati, tako da uz dobru organizaciju uspijem sve! Pa čak i raditi!
Scena: Koja je bila prva misao kad ste vidjeli svoje dijete?
Bio je to za mene najljepši trenutak u životu, jako emotivan i dirljiv. Sjećam se, da prvo što sam vidjela su bile njena stopala i nožice. Pomislila sam kako je lijepa i savršena. Nisam mogla vjerovati da sam tako nešto uspjela napraviti. A i sad kad je gledam još uvijek joj se divim.

Scena: Snimili ste i CD dječjih uspavanki pa nam recite više o tome?
Volim svoj posao i u trudnoći sam snimila CD dječjih uspavanki, koji bi na tržište trebao izaći na jesen. Na njemu su sve meni najdraže uspavanke koje je meni moja majka pjevala. A sada će ih i moja kći slušati kad god poželi! Uspavanke su napravljene u suradnji s harfisticom Vlastom Hribar, koja je zvukom harfe oplemenila taj moj projekt. I sigurna sam da će puno bebica lijepo zaspati slušajući ih!

Foto: Privatni album/Šime Eškinja