fbpx

Filharmonijski bal – U ritmu valcera u 2018. godinu

Zagreb…

U ritmu valcera otplešite u 2018. godinu na KD Vatroslav Lisinski – Filharmonijski bal Zagrebačke filharmonije

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Filharmonijski bal– U subotu, 30. prosinca 2017. godine u 20.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog očekuje vas najluđa filharmonijska noć u godini, kojom ćemo (kako drugačije nego) glazbom zaokružiti 2017. godinu – najavljuju organizatori.
Filharmonijski bal tradicionalni je koncert u maniri bečkih novogodišnjih koncerata, a Zagrebačkom filharmonijom na Balu će ravnati šef dirigent, maestro David Danzmayr.
– Maestro Danzmayr rođeni je Austrijanac, odgajan u okruženju glazbenog Salzburga, bečkih novogodišnjih koncerata i austrijske glazbene izvrsnosti, pa je jasno da najbolje zna kako napraviti atmosferu i upriličiti svečanost karakterističnu upravo za novogodišnje koncerte – dodaju organizatori.
Na Filharmonijskom balu očekuje vas bogati glazbeni program na kojem će se naći neki od najljepših novogodišnjih valcera, arija i polki. Razigrana i rasplesana Straussova Trič trač polka, svečana Anina i brza Tik tak polka, uzvišeni valcer Ruže s juga i energična Carmen kvadrila – povest će vas u svijet bečkih dvorova, zlatne glazbene raskoši i prepoznatljivih novogodišnjih melodija vedrog i plesnog karaktera, uključujući nezaobilazne klasike Na lijepom plavom Dunavu i Radetzky marš, najprepoznatljivijih kompozicija novogodišnjih koncerata koji kod publike bude snažnu asocijaciju na novogodišnju atmosferu.
No, filharmonijski ‘doček prije dočeka’ ne završava zadnjom kompozicijom u dvorani!
– Nakon koncerta u Velikoj dvorani, posjetitelje pozivamo na ples i druženje u predvorje gdje će ih uz plesne evergreene i poznate melodije zabavljati Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića.Revijski orkestar garancija je dobre zabave i neizostavan dio plesne atmosfere u opuštenom ambijentu Filharmonijskog bala te najljepši način da otpratimo 2017. godinu. Svečani bal i nesvakidašnji koncert poput ovog, zahtijeva i prigodni dress-code. Stoga, dame i gospodo, obucite svoje najljepše večernje haljine i najelegantnija crna odijela i priuštite si posebnu prednovogodišnju večer – zaključuju organizatori.

Foto: Press