fbpx

Film Dead & Beautiful imat će svjetsku premijeru u Rotterdamu

Dead & Beautiful čiji je hrvatski koproducent Siniša Juričić iz Nukleus Filma

Dugometražni igrani film Dead & Beautiful nizozemskog redatelja Davida Verbeeka, čiji je hrvatski koproducent Siniša Juričić iz Nukleus Filma, imat će svjetsku premijeru u sekciji Limelight 50. Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, koji se odvija online do 7. veljače.

Dead & Beautiful nizozemskog redatelja Davida Verbeeka nastaje u koprodukciji Nizozemske (Lemming Film), Tajvana (House on Fire International), Hrvatske (Nukleus Film) i Kine (Woods of Light).

Radi se o jednom od, kako stoji na stranici Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, produkcijski najambicioznijih projekata Davida Varbeeka, koji je s hrvatskim Nukleus Filmom (i Jaako dobrom produkcijom) već surađivao na filmu Puni udar (Full Contact), prikazanom na 63. Pulskom filmskom festivalu u programu Manjinske koprodukcije, 2016. godine. Puni udar snimao se na niz lokacija u Hrvatskoj, uz program mjera poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra. Osim toga, Nukleus Film je sudjelovao i u produkciji Varbeekova filma An Impossibly Small Object (2018.), na kojem je radilo desetak hrvatskih filmskih djelatnika, među kojima su bili kostimografkinja Zorana Meić, majstorica maske Silvia Bradica te glumica Klara Mučibabić.

Beautiful

Film Dead & Beautiful je priča o mladim bogatašima koji nakon čudnovate večeri shvate da su postali vampiri. Nakon početne panike, prijatelji se pitaju mogli li vjerovati jedan drugome.

Najnoviji naslov Davida Verbeeka svoju će svjetsku premijeru imati u petak, 5. veljače, a online projekcija bit će dostupna nizozemskoj publici putem on-demand platforme do 8. veljače. Više detalja o filmu možete saznati ovdje.

Osim Dead & Beautiful, u sekciji Limelight se prikazuje i bosanskohercegovački kandidat za nominaciju za nagradu Oscar, Quo vadis, Aida? redateljice Jasmile Žbanić. Sve naslove sekcije možete pronaći ovdje.

Ovogodišnje izdanje Međunarodnog festivala u Rotterdamu podijeljeno je na dva dijela: trenutno se odvija prvi dio, koji traje od 1. do 7. veljače, a drugi dio zakazan je za period od 2. do 6. lipnja. Osim online projekcija, prvi dio festivala nudi i offline sadržaj – interaktivnu izložbu postavljenu diljem Rotterdama te izložbu postavljenu u amsterdamskom muzeju EYE Film Museum. Više o načinu održavanja ovogodišnjeg, 50. izdanja festivala možete pronaći na ovoj poveznici.

Podsjetimo, direktorica Međunarodnog festivala u Rotterdamu je Puljanka Vanja Kaluđerčić.

Osim u Rotterdamu, produkcijska kuća Nukleus Film predstavit će se i u sklopu programa TV Drama Vision, na industrijskoj platformi Göteborg Film Festivala, i to hrvatskom TV serijom u razvoju Bezdan (The Abyss). Projekt krimi-drame je prošle godine predstavljen u industrijskom programu Sarajevo Film Festivala – CineLink Drama, gdje je osvojio TV Drama Vision Pitch Award koja mu je osigurala predstavljanje u spomenutom programu Göteborg Film Festivala. Tvorac i scenarist serije je Marjan Alčevski, redatelj Mladen Dizdar, a producent Siniša Juričić (Nukleus Film).

Foto: Press – Naslovne fotografije: scene iz filma Dead & Beautiful