fbpx

Goran Bobić: Imamo dobrih stvari kojih se moramo držati u budućnosti

Kielce…

Hrvatska na Svjetskom prvenstvu zauzela 12. mjesto. Goran Bobić: Igrali smo koliko smo mogli

Goran Bobić– Utakmica je bila teška za odigrati s obzirom na poraz od Njemačke u osmini finala. Igrali smo koliko smo mogli. Drago mi je da su djevojke pokazale karakter i drugačiji pristup. Norveška je danas bila bolja, ali ipak imamo dobrih stvari kojih se moramo držati u budućnosti – rekao je izbornik Goran Bobić.
Hrvatske kadetkinje nakon poraza od Njemačke 24:25 (14:9) u osmini finala Svjetskog prvenstva, okrenule su se posljednjoj utakmici smotre. U borbi za 11. mjesto igračice Gorana Bobića snage su odmjerile s Norveškom. Od samog starta nije izgledalo dobro te su hrvatske rukometašice svih 60 minuta lovile zaostatak. S istekom 60. minute Hrvatska je upisala poraz 20:27 (8:13) te tako nastup na Svjetskom prvenstvu završila na 12. mjestu. Najefikasnija kod Hrvatske bila je Tena Petika s pet pogodaka, a Elena Popović zabila je četiri gola. Vratarki tandem Pokopac-Marinović sakupio je 11 obrana. Eva Erdal Moen bila je najbolja kod Norveške s pet golova, a Vilde Tornes Finneide na vratima je zaustavila 18 hrvatskih lopti.
– Nismo dobro ušle u utakmicu. Nije funkcionirao ni napad ni obrana. Kasnije smo krenule malo bolje, ali nedovoljno da sustignemo Norvešku. Poraz od Njemačke nas je možda dotukao, ali moramo dignuti glave i nastaviti dobro raditi – rekao je Ema Guskić.

Foto: Press – Focus