fbpx

Goran Ivanišević protiv Prpića na otvaranju 30. izdanja umaškog turnira

HTS…

Goran Prpić, Goran Ivanišević– Uspomene na tu 1990. i Umag mi nikada neće izblijediti. Bio je to moj jedini ATP naslov, a vjerujem da turnir, koji ove godine slavi ovako impresivan rođendan, nije mogao započeti na bolji način nego finalom dvojice domaćih igrača. Uvijek se rado vratim u Umag, a jako mi je drago što ću biti aktivni sudionik ovog rođendanskog izdanja – izjavio je Goran Prpić (54) koji je tijekom igračke karijere igrao je u četvrtfinalu Australian Opena (1991.) i Roland Garrosa (1993.) te došao do 16. mjesta na ATP ljestvici 1991. godine
Otvaranje jubilarnog, 30. izdanja Plava Laguna Croatia Opena Umag u subotu, 13. srpnja ponudit će nam još jedan spektakl, reprizu prvog finala umaškog turnira između Gorana Ivaniševića i Gorana Prpića. Bit će to idealan način za prisjećanje na 1990. godinu i obilježavanje ovog značajnog jubileja najstarijeg ATP turnira u ovom dijelu Europe.
Dva Gorana – Goran Ivanišević i Goran Prpić, koji su dvije godine nakon umaškog finala osvojili i broncu u parovima na Olimpijskim igrama u Barceloni te uz Ivaniševićevu broncu u pojedinačnoj konkurenciji osigurali prve hrvatske olimpijske medalje od samostalnosti, vratit će nas u dane kad je započela teniska priča u Stella Marisu. Bolji u tom finalu, rezultatom 6:3, 4:6, 6:4. bio je iskusniji od dvojice imenjaka.

Foto: Press – Hrvatski teniski savez