fbpx

Kralj funka Dino Dvornik – serijal glazbenih emisija

HR2…

Autor Zlatko Turkalj Turki s Dininim će najbližim suradnicima i prijateljima otkriti kako su nastali njegovi legendarni hitovi, na koji je način Dino Dvornik testirao svaku snimljenu pjesmu te zašto je Gibonni želio biti suradnikom iz sjene

Zlatko Turkalj Turki– Slušatelji Drugoga programa Hrvatskoga radija moći će među ostalim doznati zašto je Zlatan Stipišić Gibonni na početku suradnje s Dinom želio biti suradnikom iz sjene i nije bio istaknut kao autor pjesama te na koji je način Dino Dvornik testirao svaku snimljenu pjesmu. U svakoj će emisiji biti predstavljena i nova inačica jednoga hita Dine Dvornika, a njih su snimili njegovi prijatelji i glazbeni sljedbenici, danas jedni od najboljih domaćih izvođača plesne, klupske glazbe – najavljuje HRT-ov iskusni glazbeni znalac Zlatko Turkalj Turki.
Dino DvornikHrvatska radiotelevizija od ponedjeljka 9. travnja 2018. godine na Drugome programu Hrvatskoga radija započinje s emitiranjem serije glazbenih emisija o kralju funka Dini Dvorniku. Autor je HRT-ov urednik i voditelj Zlatko Turkalj Turki, koji će kroz osam nastavaka s Dininim najbližim suradnicima i prijateljima otkriti slušateljima pojedinosti o tome kako su nastali legendarni hitovi Zašto praviš slona od mene, Ljubav se zove imenom tvojim, Ella Ee, Hipnotiziran i brojni drugi. Emisije o Dini Dvorniku emitirat će se svakoga ponedjeljka od 14.00 sati u okviru emisije Music Pub.
Zlatko Turkalj TurkiSve snimke bit će objavljene na vinilu i dio su glazbene akcije Zimzeleno, a novo. Cilj je akcije na novi način povezati važne autore i interprete iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća s današnjim glazbenim snagama i predstaviti hrvatsku glazbenu kulturu. Prvu obradu, koja je ujedno i najava serije radijskih emisija o Dini Dvorniku, možete čuti već danas na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) od 14.00. Riječ je o pjesmi Misliš da sam blesav koju je snimila glazbena skupina Buđenje, a za koju autor stihova Zlatan Stipišić Gibonni kaže:
– Čuo sam demosnimku Buđenja, meni se sviđa. Taj sam tekst napisao s dvadeset godina, naravno za Dinu Dvornika. To je bilo odijelo šivano po mjeri. Čudna pjesma, imali smo u to vrijeme prvo mjesto na Mesamu, to je bilo davno, prije 28 godina. Nadam se da je ponovno vrijeme za tu pjesmu. Želim skupini Buđenje mnogo sreće.
Osim na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) ponedjeljkom od 14.00 sati, serija emisija o Dini Dvorniku bit će dostupna i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press