fbpx

Predstavljen Kazališni festival Teatar uz more

Teatar uz more

U Splitu je predstavljen novi Kazališni festival Teatar uz more.

Teatar

Možete li zamisliti kazalište koje ima takvu blagodat da se kazališne predstave održavaju na korak do mora ili među stoljetnim maslinama? I ako ste je zamislili, sigurno je niste pozicionirali u centru grada Splita, gdje se u prekrasnoj luci Lora, nadomak Lučice,stvara ne jedna, već dvije kazališne scene!

Ljetne večeri, odlične kazališne izvedbe vrhunskih glumaca, mediteranski ambijent – sve to, pa i više, u Splitu će omogućiti Teatar uz more. Teatar uz more zamišljen je kao ljetni kazališni festival.

Program je sastavljen od više od 20 različitih kazališnih predstava za odrasle te nekoliko predstava za djecu. Predstave će se igrati na dvije otvorene pozornice, maloj i velikoj sceni, u razdoblju od 18. svibnja do sredine rujna.

– Pred nama su 4 mjeseca kazališnog programa i čak 78 izvedbi. Među kazališnim naslovima nalaze se jedna premijera i četiri pretpremijere.Neka od priznatih glumačkih imena koja će uveličati ovaj festival svojim izvedbama su Ecija Ojdanić, Slavko Sobin, Ksenija Pajić, Vladimir Posavec – Tušek, Ana Begić Tahiri, Momčilo Otašević, Mila Elegović, Bojan Jambrošić, Mladen Čutura, Ana Gruica Uglešić, Katarina Baban… – poručuju organizatori.

Teatar

– U potrazi za uvijek novim mogućnostima razvoja kulturnog života Splita, suradnja dugogodišnjih partnera kazališta Moruzgva, B GLAD Produkcije i Amadeus eventsa urodila je kazališnim festivalom koji se zaista ime čime pohvaliti i prije službenog porinuća – zaključuju organizatori.

Foto: Press Teatar uz more