fbpx

Gordan Jandroković gost emisije Romano Bolković – 1 na 1

Na HRT…

U četvrtak 1. lipnja gost emisije Romano Bolković – 1 na 1 je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković

Romano Bolković, Gordan Jandroković– Nisam sklon velikoj koaliciji sa SDP-om jer smatram da nisu iscrpljene sve mogućnosti stvaranja vladajuće parlamentarne većine koja je moguća bez sudjelovanja lijevih političkih stranaka – izjavio je, među ostalim, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u razgovoru s Romanom Bolkovićem. Dodao je kako u Republici Hrvatskoj postoji mogućnost političke stabilnosti koja nije povezana s postojanjem velike koalicije, ali i kako vrijeme za nju još nije na vidiku.
Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković gost je HRT-ove političke emisije Romano Bolković – 1 na 1 koja će biti emitirana na Prvome programu Hrvatske televizije u četvrtak 1. lipnja s početkom u 23.15 sati. Autor Romano Bolković s predsjednikom Hrvatskoga sabora razgovarao je o utjecaju rezultata prvoga kruga lokalnih izbora na trenutačnu političku krizu na državnoj razini, izgledima za preslagivanje, odnosno stvaranje nove parlamentarne većine u Hrvatskome saboru te o mogućim prijevremenim izborima. Teme razgovora bile su i odnosi između HDZ-a i Mosta, pretpostavke za stvaranje političke stabilnosti te može li Hrvatska uz sadašnji politički sustav imati stabilnu Vladu ili je pred nama stvaranje velike koalicije.
– Doći ćemo do situacije kad će se politička partnerstva temeljiti na odnosu ozbiljnih političkih aktera koji se zalažu za stabilnost, konstrukciju i odgovornost s jedne strane te s druge strane onih koji su neodgovorni, teže aktivizmu i na određeni način zagovaraju rušenje postojećih demokratskih oblika – naglasio je Gordan Jandroković.
Romano BolkovićAutor emisije Romano Bolković s predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem razgovarao je i o populizmu i demagogiji, vrednotama političkoga poretka, alternativnim činjenicama, europeizaciji i balkanizaciji, Bleiburgu i hrvatskim traumama, Jasenovcu, važnosti Franje Tuđmana, HDZ-u i prijevremenim izborima, izborima kao mediju katarze u samome HDZ-u, HDZ-u i oporbi te o Europi dviju brzina.
Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) emisiju Romano Bolković – 1 na 1 moći će se pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press, Scena.hr