fbpx

Grace Jones od krvi i mesa: O životu glazbene, filmske i modne ikone

Zagreb….

Premijerno na HRT-u priča o životu glazbene, filmske i modne ikone Grace Jones

Grace JonesHrvatska radiotelevizija u nedjelju 10. ožujka 2019. godine na Drugom programu (HRT – HTV2) prikazuje dokumentarni film Grace Jones od krvi i mesa, fascinantnu priču o životu ove glazbene, filmske i modne ikone.
Grace Jones je u sedamdesetima osvojila svjetsku modnu scenu te su je angažirali najslavniji dizajneri da bi nakon toga postala cijenjena glazbenica i glumica. Upadljiva, divlja, strašna i androgina – Grace Jones igra sve te uloge. Ipak, u ovom je filmu otkrivamo kao partnericu, kćer, majku, sestru, čak i baku, dok se prepušta znatiželjnom pogledu kamere i dopušta da shvatimo od čega se sve sastoji njezina maska.
Grace JonesNa pozornici Grace Jones prezentira svoja najekstremnija utjelovljenja i ondje si njezina teatralna mašta zaista daje oduška. Na njoj se odigrava mjuzikl njezina života. Ovaj intrigantan film uključuje jedinstvene izvedbe njezinih slavnih hitova Slave to the Rhythm i Pull up to the Bumper, kao i novije autobiografske pjesme Williams’ Blood, This is i Hurricane. Ove intimne pjesme povezane su s radnjom filma u kojem pratimo Grace na putovanje diljem njezine domovine Jamajke sa sinom Paulom i nećakinjom Chantal. Ondje otkrivamo njezine obiteljske korijene i priču o njezinu traumatičnom djetinjstvu. Film kombinira snimke s Jamajke te iz Graceina javnog i profesionalnog života.
Dokumentarni film Grace Jones od krvi i mesa gledajte u nedjelju 10. ožujka na Drugom programu (HRT – HTV2) Hrvatske radiotelevizije u 23.30 sati.

Foto: Press