fbpx

Gretina generacija: Aktivistice odlučne u namjeri da promijene svijet

Dokumentarni film Gretina generacija

Hrvatska radiotelevizija (HRT) danas, 10. ožujka 2021. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u sklopu ciklusa Mijenjamo svijet u terminu od 21.05 sati prikazat će dokumentarni film Gretina generacija.

Gretina generacija

Gretina generacija – One imaju između 12 i 24 godine. Odrasle su u svijetu u kojem su suše, poplave i požari sve učestaliji i jedna im je borba zajednička: hitno djelovanje po pitanju klimatskih promjena.

Gretina generacija

Unatoč kulturnim i geografskim razlikama devet mladih aktivistica ujedinjene su oko iste borbe: osvještavanja potrebe za hitno djelovanje po pitanju klimatskih promjena, borbe protiv političkog nedjelovanja i promicanja radikalne društvene promjene kako bi nam priroda i društvena pravda postali prioritet.

Kao i najpoznatija od njih, Greta Thunberg, te mlade žene od 12 do 24 godine već posjeduju karizmu i sigurnost nekih od najvećih političkih ličnosti u povijesti.

Gretina generacija

Tko su te aktivistice odlučne u namjeri da promijene svijet? Kako možemo razumjeti njihovu ljutnju? Koje nade bude? Kombinirajući dirljive iskaze očevidaca i arhivske snimke koje oduzimaju dah, dokumentarni film priča priču o tih devet nevjerojatnih mladih žena.

Foto: Press