Hrvatska u povijesnom finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske
By redakcija On 28 srp., 2019 At 09:07 AM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

Juniori…

U finalu danas će Hrvatska odmjeriti snage s Francuskom

Hrvatska– Skidam kapu do poda ovim momcima. Ponosni smo i ja cijeli stožer na njih. Rekli smo im prije utakmice, želimo vidjeti osmijeh na vašim licima, želimo da uživate. Imali ste dugačak put do toga. Kako god ova dva dana završila vi ste napravili sjajnu stvar. Još ste te dvije utakmica juniori i onda ulazite u svijet odraslih. Premda, realno oni su odrasli ljudi koji su pokazali i ‘onu stvar’ i glavu kada su neke okolnosti bile protiv nas – rekao je izbornik muške juniorske reprezentacije Davor Dominiković.
Hrvatska muška juniorska reprezentacija igrat će u finalu Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, a prvi put u povijesti, hrvatski rukomet je dobio svjetsku juniorsku medalju. U polufinalnoj utakmici, juniori su nadigrali Portugal s rezultatom 31:28 (12:9) te su bez poraza osigurali borbu za najsjajnije odličje. U finalu će Hrvatska odmjeriti snage s Francuskom, a susret je na rasporedu danas, 28. srpnja 2019. godine s početkom u 16.30 sati.
– Trener Dinko Đanković me nagovarao i uzeo sam time out u desetoj minuti, iako je to bilo jako riskantno. I hvala mu na tom i mnogim drugim savjetima. Iščupali smo se. Mi smo u tim trenucima ovim igračima samo odškrinuli vrata, oni su trebali ući u prostoriju gdje je party. I zapravo su posljednjih deset minuta oni vodili sami sebe kroz utakmicu. To je velika, velika stvar.
Francuska – vidio sam 16 minuta danas jer su igrali prije nas i 14 minuta protiv Danske. To znači da je dugačka noć pred nama. Prošlu smo zaspali u pola pet, ovu ćemo vjerojatno u pet. Nevjerojatno je da su IHF i domaćin tako složili kalendar da iz dvorane izađemo noćas oko ponoći i već sutra u rano poslije podne igramo finale. Hvala im što na takav način brinu o zdravlju igrača – zaključio je Davor Dominiković.

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez

comment closed