fbpx

Hrvatska poražena u osmini finala od reprezentacije Mađarske

Svjetsko prvenstvo…

Hrvatska će sutra 15. kolovoza igrati za deveto mjesto

Hrvatska– Što reći. Na žalost, previše opušteno smo ušli u utakmicu. Plašio sam se takvog raspleta jer iz iskustva znam da mladi igrači nerijetko nestanu pod pritiskom. Radili smo gotovo početničke pogreške. Mađari nas nisu iznenadili ni s jednom stvari iz svoje igre. Ali mi jednostavno nismo bili dobri ni u obrani, ni u napadu. Solirali smo previše. Mađari su to dobro čitali i zasluženo pobijedili. Kada smo konačno uhvatili priključak, došla je nova kriza, nervoza. Ruke se skratila, što se mladim ekipama zna događati – izjavio je izbornik muške kadetske reprezentacije Siniša Markota.
Hrvatska muška kadetska reprezentacija nije nastavila niz pobjeda na Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji. U osmini finala Hrvatska je izgubila od Mađarske rezultatom 23:27, i tako ostala bez četvrtfinala, odnosno borbe za medalju.
Sa šest pogodaka Gianfranco Pribetić bio je najefikasniji u našoj reprezentaciji, Fran Mileta je dodao 5. Vratari su imali ukupno osam obranjenih lopti. Čak 15 tehničkih pogrešaka napravili su naši mladi rukometaši. Kod Mađarske reprezentacije sjajan je bio Huba Vajda, sa 6 pogodaka iz sedam pokušaja. Njihovi vratari zajedno su ostvarili 13 obrana.
Hrvatska će sutra 15. kolovoza igrati za deveto mjesto.

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez