fbpx

Hrvoje Horvat: Možemo biti zadovoljni ždrijebom

Trebali bi proći dalje bez većih problema, rekao je Hrvoje Horvat

– Možemo biti zadovoljni ždrijebom. Ukrajina je blagi favorit u susretu s Finskom. Vidjeli smo ih na ovom Europskom prvenstvu. Pokazali su nekoliko mladih jako talentiranih igrača – rekao je Hrvoje Horvat.

Hrvoje Horvat

U Budimpešti je obavljen ždrijeb dva kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine kojem će domaćini biti Poljska i Švedska. Hrvatska je imala sreće sa ždrijebom jer je za suparnika dobila pobjednika susreta Ukrajina – Finska. Uz sve to, uzvratni susret igra se u Hrvatskoj.

Ždrijeb u Budimpešti odvijao se u dvije faze, jer kao što je mnogima poznato, postoje dva kruga doigravanja za Svjetsko prvenstvo. Tako su najprije ždrijebane reprezentacije koje su već prošle prvi krug kvalifikacija po skupinama odnosno one koje su bile poredane od 15. 24. mjesta na ovom Europskom prvenstvu. Tako smo dobili sljedeće parove:

RUSIJA – POBJEDNIK SLOVAČKA/BELGIJA
POBJEDNIK UKRAJINA/FINSKA – HRVATSKA
POBJEDNIK GRČKA/ BiH – CRNA GORA
POBJEDNIK PORTUGAL/ŠVICARSKA – NIZOZEMSKA
POBJEDNIK ITALIJA/SLOVENIJA – SRBIJA
NJEMAČKA – POBJEDNIK FAR.OTOCI/BJELORUSIJA
ČEŠKA – POBJEDNIK SJ. MAKEDONIJA/RUMUNJSKA
POBJEDNIK AUSTRIJA/ESTONIJA – ISLAND
POBJEDNIK IZRAEL/LITVA – MAĐARSKA

– Sigurno je da će priključiti i tri do četiri najbolja koji nisu bili na europskoj smotri. Većina ima iskustvo igranja u Ligi prvaka. Finska je od skandinavskih zemalja nekako najslabija, ali bez obzira na to sigurno nije za podcijeniti. Ali, ako Hrvatska bude prava, a nemamo razloga sumnjati u to, trebala bi proći dalje bez većih problema. Tim prije što uzvratni susret igramo doma – zaključio je Hrvoje Horvat.

Prvi susreti igraju se od 16. – 17. ožujka, a uzvratni 19. – 20. ožujka 2022. godine. Prvoimenovane reprezentacije domaćini su u prvim susretima.

Nakon toga, ždrijeban je drugi krug kvalifikacija. Tu je dirigiran ždrijeb jednog para. Rusija i Ukrajina naime, nisu se mogli naći kao suparnici. Stoga je Rusija izvučena kao prva i igrat će protiv pobjednika susreta Slovačka – Belgija. Pobjednik iz para Ukrajina – Finska vraćen je u pot s ostalim reprezentacijama i ždrijebom je određeno da u prvom susretu dočeka Hrvatsku. Evo svih parova drugog kruga play-off-a:

Prvi susreti igraju se 13. – 14. travnja, a uzvratni 16. – 17. travnja 2022. godine. Inače, šest europskih reprezentacija već je izborilo svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu. To su domaćini Švedska i Poljska, Danska kao svjetski prvak, te Francuska, Španjolska i Norveška.

UKRAJINA – FINSKA
ITALIJA – SLOVENIJA
PORTUGAL – ŠVICARSKA
AUSTRIJA – ESTONIJA
GRČKA – BOSNA I HERCEGOVINA
SJEVERNA MAKEDONIJA – RUMUNJSKA
IZRAEL – LITVA
SLOVAČKA – BELGIJA
FARSKI OTOCI – BJELORUSIJA

Foto: Press HRS Kolektiff images