fbpx

Ivan Dečak otkrio najvažnije i najzanimljivije trenutke u karijeri

Ekskluzivno…

Glazbenik sasvim iskreno za portal Scena.hr

Ivan DečakFrontmen grupe ‘Vatra‘, Ivan Dečak, kaže da će prošlogodišnji koncert u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu pamtiti cijeli život.
– A u ožujku nam izlazi akustični album koji smo snimali na koncertu u Lisinskom. Gosti su nam bili vrhunski glazbenici. To je stvarno bio veliki zalogaj. Imali smo tridesetak probi, tri koncerta uoči koncerta u Lisinskom, ali u životu nisam imao takvu tremu kakvu sam imao prije izlaska na pozornicu u Lisinskom. Samo dok hodaš pored te dvorane i gledaš, a kroz misli prolazi: “Zar ću ja ovdje stvarno svirati“. I tada uđeš u dvoranu i vidiš sve ta sjedala, onako nijemo te gledaju, i onda uđu ljudi.  Mi nismo Ivan Dečaknavikli da se na našim koncertima sjedi, ali na svu sreću naša publika nije navikla sjediti, tako da su se ustali. Bila je super atmosfera – ispričao je ekskluzivno Dečak za portal Scena.hr. Dodaje da je zadovoljan svojom glazbenom karijerom i onime što je grupa ‘Vatra’ postigla.
– Ja u svojoj karijeri ne bih ništa mijenjao. Mi se uvijek trudimo ići stepenicu po stepenicu. Stojimo iza svega što smo napravili. Sve smo napravili sami, svojom mukom, a učili smo na vlastitim greškama – kazao je glazbenik. Ističe da nikada nije želio raditi ništa drugo osim glazbe.
– Odrekao sam se dva fakulteta, pravnog i pedagoškog, i posvetio se glazbi jer je glazba nešto što zaista volim. Neizmjerno smo zahvalni publici i ljudima koji nas podržavaju – naglasio je Dečak. Glazbenik se prisjetio i trenutka kad su shvatili da je njihov višemjesečni rad na drugom albumu izbrisan.

Ivan Dečak

– Bio je taj jedan težak trenutak. Mi smo bili još jako mladi. Na završetku snimanja drugog albuma, jednom greškom našeg producenta, sve se izbrisalo. Uvijek u šali kažem da smo izbjegli problem Ivan Dečakdrugog albuma. Nakon toga je izašao treći naš album, a taj drugi više nikad nismo snimili – ispričao je glazbenik. Dečak nam je otkrio i zašto je danas najviše zahvalan roditeljima.
– U početku glazbene karijere puno su nam pomagali roditelji. Ali kad sam roditeljima priznao da više neću studirati, pitali su što ću raditi. Kazao sam da ću svirati, a oni su rekli – onda sviraj. Danas sam im zahvalan jer su zatvorili ‘pipu’ i rekli da se snađem. Tada smo se, naš gitarista Robert i ja, odselili u Zagreb. Ja sam radio u videoteci, a on je konobario, ali smo i svirali u jednom klubu dva do tri puta na tjedan kako bismo nešto zaradili. Ali bio je to gušt. To je bio temelj jer kad dobiješ sve na pladnju, tad ne znaš cijeniti – zaključio je Dečak, koji će ove godine drugi put postati tata. Glazbenik je gostovao u emisiji Hrvatske radiotelevizije #volimnedjelju u kojoj je otkrio da njegova dugogodišnja djevojka nosi dječaka. Par već ima trogodišnju kćer Ditu.

Foto: Scena.hr