fbpx

Junaci našeg doba od ponedjeljka na malim ekranima

Zagreb…

Serija Junaci našeg doba prati nastup naše izabrane vrste u Rusiji, svih sedam odigranih utakmica, kao i nezaboravan doček u domovini

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka 27. srpnja na Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 21.00 sat počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Junaci našeg doba. Postoje trenuci koji se ne zaboravljaju i ostaju u našem sjećanju. Dakako, ponajviše se sjećamo onih koji su bili neobično hrabri i uporni. Te ljude među nama s punim pravom i sasvim objektivno možemo nazvati junacima. Pa tko su ti ‘junaci našega doba’?
Voljeli nogomet ili ne, odgovor se nameće. To su dvadeset dvojica hrvatskih nogometaša i njihov izbornik. To su oni koji su se predanošću izdigli iznad ponora poraza i zaborava te se otisnuli u neizvjesnost. Nastavak te priče je povijest. Godine 2018. u Rusiji smo imali naše junake, svjetske doprvake. Ovo je dokumentarna serija od pet nastavaka o životnim i sportskim putovima tih nogometnih heroja.
Serija Junaci našeg doba prati nastup naše izabrane vrste u Rusiji, svih sedam odigranih utakmica, kao i nezaboravan doček u domovini.
U pripremi i realizaciji korišteni su materijali snimljeni za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali i posebni intervjui, arhivski materijali i sva raspoloživa građa. Serija prati svaki korak vatrenih – od trenutka dramatičnih, već gotovo izgubljenih kvalifikacija do finalne utakmice u Moskvi.
Uz podsjećanje na svaku utakmicu Svjetskog prvenstva serija “Junaci našeg doba” donosi i posebne priče o najvažnijim akterima i ključnim igračima Vatrenih.
Uz iscrpne intervjue s junacima donosimo i razgovore s članovima njihovih obitelji, prijateljima, suigračima, trenerima mlađih uzrasta te analiziramo što je vatreno srebro donijelo hrvatskom nogometu, sportu i društvu i jesmo li uspjeli iskoristiti veličanstveni uspjeh.
U 1. epizodi prisjetit ćemo se trnovitih početaka. Hrvatska je jedva izborila odlazak na Svjetsko prvenstvo, a Zlatko Dalić u posljednji čas uskočio na izborničku poziciju i odveo “Vatrene” u Rusiju. Vidjet ćemo i posebne portrete Zlatka Dalića i Andreja Kramarića.

Foto: Press