Otvorena kazališna scena Pero Kvrgić
Piše: redakcija On 3 srp., 2016 At 01:18 PM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Delnice…

Pero Kvrgić– Nisam mogao ni sanjati da ćemo Lela i ja igrati 48 godina Stilske vježbe koje je režirao pokojni Žiro Radić zajedno s Tonkom Maroevićem. Hvala svima što ste ovo priredili na goranskoj sceni – rekao je Pero Kvrgić na otvorenju kazališne scene ‘Pero Kvrgić’ u Delnicama.
Jučer je u Delnicama otvorena kazališna scena Pero Kvrgić. Barbara Rocco najavila je otvorenje, a Pero Kvrgić obratio se publici i zahvalio na odavanju ove časti.
Stilske vježbe je kazališna predstavu koja je Pero Kvrgiću Guinnessovu knjigu rekorda ušla kao najdugovječnija predstava na svijetu koja se izvodi u istom postavu. Čak 48 godina ovaj fenomen kazališta igra bez prekida i oduševljava publiku diljem svijeta. Kazališnu povijest davne 1968. godine počeli su pisati Pero Kvrgić i Mia Oremović koju je nakon dvije godine naslijedila Lela Margitić. Ovaj legendarni kazališni duo i dan danas oduševljava predstavom kojoj, kako kažu, više ni sami ne znaju broja.

Foto: Press

comment closed