fbpx

Premijerno 4. travnja – Serija Knutby: Slijepo vjerovanje

Knutby: Slijepo vjerovanje

Nova kriminalistička dokumentarna HBO Europe serija Knutby: Slijepo vjerovanje (aka. Pray Obey Kill) ima premijeru 4. travnja na HBO GO-u, dok će na HBO kanalu prva epizoda biti prikazana 8. travnja u 22.45 sati.

Knutby

Jedne ledene noći u siječnju 2004. pucnji su odjeknuli uspavanim švedskim selom Knutby. Ubijena je mlada žena, a njezin susjed zadobio je više rana iz vatrenog oružja. Svjetska pozornost usmjerila se na čvrsto povezanu pentekostnu zajednicu, a sudski spor koji je uslijedio postao je međunarodna senzacija.

U seriji hvaljeni novinari Martin Johnson i Anton Berg, zajedno s redateljem Henrikom Georgssonom, žele rasvijetliti što se stvarno dogodilo u selu Knutby. Novinari promatraju slučaj iz novih kuteva, pristupaju materijalu koji nikada prije nije otkriven te vode ekskluzivne intervjue s ljudima koji su sada progovorili nakon godina šutnje.

Uz spomenutog nagrađivanog redatelja Henrika Georgssona (Most, Stieg Larsson – Čovjek koji se igrao vatrom), seriju je za Warner Bros ITVP producirala Ruth Reid, a Anton Berg, Martin Johnson i Martina Iacobaeus su izvršni producenti. Izvršni producenti za HBO Europe su Hanne Palmquist, Hanka Kastelicová i Antony Root.

Foto: Press